Zdravstvenim centrima iz oportuniteta 200 miliona dinara, za Dom zdravlja u Prijepolju sanitetsko vozilo

2
15

Ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar predali su u petak 19 medicinskih vozila, među kojima je 11 saniteta, zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kao i digitalni rendgen aparat Institutu za ortopedsko – hirurške bolesti „Banjica“, koji su obezbjeđeni sredstvima prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta. Jedno sanitetsko vozilo stiglo je i u Dom zdravlja u Prijepolju.

Ministarka Kuburović je podsjetila da Ministarstvo pravde već treću godinu za redom raspisuje javni konkurs kako bi se rasporedila sredstva iz oportuniteta, a da je ove godine na 130 korisnika, raspodijeljeno 445 miliona dinara.

„Unapređenje zdravstvenog sistema jedan je od glavnih ciljeva Vlade Srbije, što je prepoznala i Komisija Ministarstva pravde, koja je upravo dala prioritet projektima iz oblasti zdravstva. Više od 200 miliona dinara dodeljeno je različitim zdravstvenim ustanovama širom Srbije“, istakla je ministarka Kuburović.

Ona je dodala da je ove godine 76 miliona dinara dodijeljeno za nabavku 19 medicinskih vozila dok je Institut za ortopedsko – hirurške bolesti „Banjica“, dobio najsavremeniji digitalni rendgen aparat.

„Na osnovu sprovedena tri javna konkursa dodeljeno je više od milijardu dinara, a gotovo polovinu iznosa dodeljenih sredstava dobili su projekti iz oblasti zdravstva“, rekla je ministarka Kuburović.

Kuburović je ukazala da će početkom 2019. godine biti raspisan novi javni konkurs za dodjelu sredstava, zahvaljujući radu javnih tužilaštava koji su tokom 2018. godine više od 15.000 predmeta okončali putem oportuniteta. Takođe, ona je podsjetila da Ministarstvo pravde vrši nadzor nad realizacijom svakog projekta, da se prati da li su sredstva utrošena na način predviđen prijavom, a ukoliko se utvrdi da nisu, novac se vraća u Budžet.

„Pozivam sve ustanove i civilni sektor da već sada razmisle o projektima od javnog interesa sa kojima mogu da konkurišu i da se početkom sljedeće godine prijave komisiji Ministarstva pravde“, rekla je ministarka Kuburović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je ove godine iz sredstava iz oportuniteta više od 1,5 miliona eura uloženo u zdravstvene ustanove, kao i da je cio proces bio transparentan.

Takođe on je dodao da su, pored saniteta koja su ove godine nabavljena, tu i vozila za prijevoz pacijenata za dijalizu, najsavremeniji rentgen aparat sa „C rukom“ za Klinički centar, ultrazvučni aparati, aparati za anesteziju, lampe za operacione sale, te da je to samo dio potrebnih stvari koje su stigle do zdravstvenih ustanova.

PP Media


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Doktor,,specijalista”Altan Hamidovic u ovakvoj visokoj delegaciji Ovaj ko je pretijo radnicima doma zdravlja ko glasa muftiju imace posledice nesagledive!Koji svalerke šalje na specijalizaciju
    Osudjivani doktor,mafijaški obračuni paljenje auta ,stanovi po Sarajevu i Beogradu,kupi pare po dijaspori zapošljava za pare,prvi operativac sda ,član grupe kslkadenac Itd Itd

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.