22. Oktobar 2018

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio bivše radnike lokalne samouprave Novog Pazara D. R. i D. D. na 14 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje radio Sto plus.

Taj sud je delimično usvojio žalbe okrivljenih na presudu Višeg suda u Novom Pazaru po kojoj je D.D. bio osuđen na 22 meseca zatvora zbog pronevere i zloupotrebe službenog položaja, a D.R. na 18 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pravne radnje koje je D. D. počinio Apelacioni sud je kvalifikovao kao samo jedno krivično delo – zloupotreba službenog položaja, dok je obojici okrivljenih umanjio ranije izrečene kazne.

Osim toga, presudom je predviđeno i da D. D. u roku od godinu dana od pravosnažnosti gradskoj upravi Novog Pazara sam vrati oko 5,2 miliona dinara, a solidarno sa D. R. još 9,3 miliona. Njih dvojica moraju i da zajedno u budžet Srbije uplate 3,4 miliona dinara.

Prema navodima optužnice, D. D. se teretio da je od početka 2010. do 25. marta 2013. godine zadržao za sebe 5,2 miliona dinara, koji su mu bili povereni u službi.

On je novac dobijen na ime raznih taksi, za kupovinu obrazaca ili fotokopiranje dokumenata zadržavao za sebe i nije uplaćivao na žiro-račun grada.

Takođe, D. D. i D. R. su teretili da su od 25. marta 2013. godine do 17. juna 2015. godine zloupotrebom službenog položaja zajedno prisvojili oko 12,7 miliona dinara, 3,4 miliona iz budžeta Republike Srbije i preko 9,3 miliona dinara iz budžeta Novog Pazara.

U lokalnoj samoupravi su po pokretanju postupka, u junu 2015. godine, rekli da je unutrašnja kontrola otkrila da je D. R. u martu 2013. godine usmeno naložio svim šefovima mesnih kancelarija da, suprotno zakonu i svim pravilima, novac od izdatih dokumenata ne uplaćuju na račun grada, već da ga u gotovini donose D. D. koji je to trebalo, ali nije radio.

izvor: Radio sto plus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles