9. Septembar 2019

Sanacija obaloutvrde i dna korita Mileševke od Ušća do Bolnice, u ukupnoj dužini od 1.300 metara, započeta je polovinom oktobra 2017. godine, a završena pre nekoliko dana. Radovi su prekidani i nastavljani tri puta. Dva puta jer se počinjalo u vreme, odnosno nevreme, jednom zbog nedostatka novca jer je korito Mileševke bilo oštećeno i više nego što se moglo pretpostaviti.

Prvobitna vrednost investicije procenjena je na 8.400 000,00 dinara, ali je ovaj novac potrošen već u prvih 800 metara. Za preostalih 500 metara nezvanična procena bila je da će trebati još toliko.

Jedan od najvećih problema tokom radova bio je kako izmestiti tok reke kako bi se oslobodilo dno korita. Došlo se na ideju da se tok Mileševke premesti na prvi nivo obaloutvrde.

Obaloutvrda Mileševke bila je uvrštena u projekat Hitni sanacioni radovi na objektima za zaštitu voda”. Investitor projekta bilo je Javno preduzeće „Srbijavode. Izvođenje radova povereno je šabačkoj firmi „Jugokop-Podrinje“, a podizvođač je bila prijepoljska firma „Beton“.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles