Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru?

0
0

Novi Pazar – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je donijelo odluku da se u Novom Pazaru osnuje  Zavod za javno zdravlje. Tim povodom,  gradonačelnika Novog Pazara je posjetio direktor  Instituta zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr. Milаn Јоvаnоvić Bаtut”, dr. Dragan Ilić.

Djеlаtnоst u оblаsti  јаvnоg zdrаvljа u Srbiјi, u užеm smislu, оbаvljа Institut zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”, zајеdnо sа mrеžоm оd tri institutа (Nоvi Sаd, Niš i Кrаguјеvаc) i 20 zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе. Оsnivаč svih institutа i zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе је Vlаdа Rеpubliке Srbiје која је svојim оsnivаčкim акtоm dеfinisаlа njihоvе оsnоvnе djеlаtnоsti.

Prema riječima gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića, sljedeći koraci, odmah poslije potvrde Vlade za osnivanje ovog Zavoda , će biti sređivanje prostora i priprema opreme.

U interesu zdravlja stanovnika Srbije , potrebno je da se u Novom Pazaru osnuje ovaj Zavod, koja je prvestveno institucija preventivne zdravstvene zaštite, što će građanima Novog Pazara i okoline pomoći da očuvaju ali i unaprijede svoje zdravstveno stanje – istakao je direktor Instituta zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”.

Posebno je važno da će ova institucija odigrati značajnu ulogu za unapređenje i obezbjeđivanje bezbijedne i zdrave životne sredine, te promocije zdravlja, posebno kod mladih – dodao je direktor Ilić.

(RTVNP)

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.