Zaposleni u RTV Novi Pazar traže isplatu regresa i toplog obroka za prošlu godinu

0

Novi Pazar – Svih 65, osim direktora, zaposlenih u Regionalnoj radio televiziji Novi Pazar, ovdašnjem Osnovnom sudu, tužili su grad i svoju firmu da im solidarno plate dugovanja za topli obrok i regres za prošlu godinu. Dugovanja za topli obrok za pola godine i regres iznose šest miliona dinara.

Zaposleni u gradskom javnom servisu su se pozvali na kolektivni ugovor koji je potpisao grad kao osnivač firme. Hasiba Murić, zamenica gradskog pravobranioca, kaže da je poslodavac dužan da izmiri ta dugovanja i da „grad po tom osnovu nema obaveze“. U rešavanje problema uključilo se i Gradsko vijeće koje je, krajem prošlog mjeseca, donijelo zaključak da grad pomogne deblokadu računa ovog preduzeća, a da ona namiri potraživanja od „zakupoprimca VIP-a mobile Srbije“.

Direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić navodi da je ovo preduzeće posljednjih meseci bilo u blokadi oko 6,5 miliona dinara i da je trenutno račun blokiran zbog duga od 600 hiljada dinara prema DDOR Novi Sad, RATEL-u i radniku kojeg je sud vratio na posao zbog nezakonitog otkaza.

– Sa sindikatom smo postigli usmeni dogovor da radnici povuku tužbu i da im do kraja ovog mjeseca budu namirena sva potraživanja – naglašava Mavrić.

Od 2008. godine kada je ova medijska kuća dobila novo rukovodstvo, račun je u blokadi bio mnogo puta i do sada je isplaćeno 17 miliona dinara po raznim tužbama radnika i neplaćenim obavezama koje je iza sebe ostavilo bivše rukovodstvo. Zaposleni u Regionalnoj radio televiziji Novi Pazar dele sudbinu ostalih u javnim preduzećima u gradu, jer plate primaju sa dva mjeseca zakašnjenja.

Izvor: Danas.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.