26. Mart 2019

Predstavnici gradova i opština okupljenih u organizaciji “Sliv Zapadne Morave” razmatrali su danas u Tutinu Sporazum o planu preventivnog delovanja u slučaju elementarnih nepogoda, kao i sistem koordinacije u takvim slučajevima na teritoriji te lokalne samouprave.

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne Dragan Jeremić rekao je za radio Sto plus da je ovaj skup itekako važan za opštine i gradove koje se nalaze u slivu Zapadne Morave obzirom na njihovu tesnu povezanost u prevenciji, ali i reagovanju u slučaju vanrednih situacija.

“Sastanci koordinatora sliva Zapadne Morave imaju, pored ostalog, za cilj da se čuju mišljenja jedinica lokalne samouprave gdje je koja stigla sa implementacijom svojih projekata i planiranim budžetom, kako bi zajednički upotpunili ceo sistem u cilju reagovanja na elementarne nepogode, kao što je bio slučaj sa poplavom u Tutinu 2015. godine”, rekao je Jeremić.

Deseti sastanak gradova i opština koje pripadaju slivu Zapadne Morave održan je u organizaciji opštine Tutin, uz podršku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Stalne konferecije gradova i opština.

F. Rešović

(radiostoplus.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles