12. Maj 2011

Evropa – Povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave Zajednica sandzačke dijaspore upućuje srdačne čestitke predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Mevludu Dudiću, predsjedniku  Bošnjačke kulturne zajednice prof. Jahji Fehratoviću kao i svim Bošnjacima u Sandžaku i dijaspori.

Uprkos silnim potresima u prošlosti, diskriminatorskom odnosu režima i neodgovornom politikom određenih sandžačkih političara Bošnjaci ipak imaju nadu u bolju budućnost i dovoljno snage da istraju na putu ostvarivanja svojih prava.

Zajednica sandžačke dijaspore daje punu podršku projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Bošnjačke kulturne zajednice i Islamske zajednice na čelu sa muftijom Muamer-ef. Zukorlićem koji je postao personifikacija borbe za slobodu i ostvarivanje prava sandžačkih Bošnjaka. Nadamo se da će u narednom periodu biti još jače i intenzivnije borbe na putu vraćanja Autonomije Sandžaku koja je garant ostvaravanja demokratskih prava Bošnjaka Sandžaka.

Izvor: Bkz.Org.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles