Zahvaljujući Ljajićevim vijećnicima – Ugljaninova vlast u BNV-u produžena

3

 

Vijećnici liste Samoopredjeljenje Sulejmana Ugljanina, sa dva vijećnika manje i vijećnici liste Vakat koju podržava Rasim Ljajić, razriješili su na današnjoj sjednici dosadašnjeg predsjednika Esada Džudža i na tu poziciju izabrali Jasminu Curić sa liste “Samoopredjeljenje”.

Za smjenu dosadašnjeg predsjednika, kao i izbor Curić i četiri potpredsjednika glasalo je 18 vijećnika sa listi “Samoopredjeljenje” i “Vakat je”, dok su članovi “Matice bošnjačke” bili uzdržani.

Predstavnik “Matice bošnjačke” Jahja Fehratović kazao je da nije u redu što je sjednica održana bez dosadašnjeg predsjednika koji nije imao priliku, kako je rekao, da obrazloži svoju ostavku.

“Nova predsjednica nema dodirnih tačaka sa ingerencijama BNV, ona je doktor poljoprivrednih nauka, a poljoprivreda nije u ingerencijama Vijeća, već obrazovanje, kultura, informisanje i službena upotreba jezika. Ne vjerujemo da će ova većina dugo potrajati, a mi ćemo pratiti šta se radi, opravdaćemo svoje mandate i pokušati da napravimo korist za Bošnjake”, istakao je Fehratović.

Potpredsjednik BNV i predstavnik liste “Vakat je” Esad Rahić naglasio je da su vijećnici sa te liste glasali za smjenu Esada Džudža jer je o toj poziciji odlučivalo “Samoopredjeljenje” kojem, kao većinskom partneru, pripada to mjesto.

“Ko će biti predsjednik ove krovne institucije Bošnjaka i ko će biti smijenjen odlučuje ‘Samoopredjeljenje’.

To je funkcija koja pripada njima i oni odlučuju o tome, a mi smo odan i pouzdan koalicioni partner koji nema, niti će imati, ambiciju na to mjesto. Nova predsjednica će u nama imati iskrenog saveznika, savjetnika i partnera koji joj stoji na raspolaganju”, izjavio je Rahić.

On nije želio da odgovori da li vijećnici te liste podržavaju zahtjev da Sandžak dobije specijalni status, već je pročitao vitalne principe koje su dostavili koalicionim partnerima na usaglašavanje.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

3 KOMENTARI

  1. I sa ovima da se prave koalicije,i jedni i drugi isti,ako se ne udaljimo kilometrima od ovih rdja bojim se da i nas ne zakaci ta rdja njihova;koji su to licjemeri,lazovi bednici i ljudi tapsu na sav ovaj cirkuz jednog covjeka

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.