16. Oktobar 2019

Piše: Majda Rustemagić

Osjećam potrebu da kandidatu koji je dostojanstveno predstavio svoj program i do kraja časno obavljao sve ono što je bilo vezano za kandidaturu i nije odustao od nje zahvalim na zaista iscrpnom angažmanu na predstavljanju svog programa koji također nudi raznorazne novitete u duhu IZ i jasnu interaktivnu komunikaciju sa dijasporom što je od veoma velikog značaja.

Smatram da je jako srdačno i velikodušno prihvatio pobjedu reisu-l-uleme dr Husein ef. Kavazovića i ostao do kraja korektan i u odnosu na kandidata i u odnosu na izborni proces IZ.

Bilo je očigledno da mu je bez ikakvog razloga uskraćena medijska podrška koju zaslužuju da bi plasirao svoj program – ne u smislu favoriziranja, nego u smislu iznošenja svojih zamisli i programskih načela.
Posebno radio BIR i Preporod, koji su glasilo IZ i kao takvi treba da služe IZ i narodu, nisu pružili ravnopravno uslugu i prostor svakom kandidatu. U tome bi trebali da se preispitaju, jer su bili isuviše pristrasni što nije bilo potrebno ni jednom ni drugom kandidatu. Objektivno medijsko iznošenje se uvijek više vrednuje.

Hvala kandidatu za reisu-l-ulemu muftiji dr Muameru ef. Zukorliću na ozbiljnom pristupu predstavljanja svog programa i trudu da biračima predoči svoje ideje.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles