Zabrinutost BKZ-a povodom izbora na Kosovu

0
7

Sahit Kandic - BKZ na KosovuKosovo – Poštovani Bošnjaci i drage Bošnjakinje Kosova, u ovom povjesnom trenutku, u svoje osobno ime i ime Bošnjačke kulturne Zajednice na Kosovu izražavam zabrinutost povodom najnovijih dešavanja u predizbornoj kampanji aktuelnih lokalnih izbora, i u tom smislu upućujem Apel bošnjačkoj javnosti i biračima u zemlji i dijaspori, da svoje pravo glasa pravilno i savjesno iskoriste glasujući samo za bošnjačke političke subjekte i kandidate koji će iskreno i dosljedno predstavljati naše nacionalne interese i trasirat perspektivnu budućnost našeg naroda na ovim prostorima.

O tome koliko su štetni ovi srpski mešetari poput srbijanskog ministra Vulina i njegovih suradnika dovoljno govore dobro poznate činjenice stanja u sjevernom Sandžaku gdje srbijanska vlast konstantno guši sve što je bošnjačko i napredno, a posebice novoformirane nacionalne institucije i razne samostalne bošnjačke ustanove i građanske inicijative. A sve to zadnjih nekoliko godina uz redovitu primjenu i brutalnog policijskog nasilja u Sandžaku po uzoru na zločinački miloševićevski režim.

Ni crnogorske manipulacije koje Nova Snaga plasira preko svojih poltrona nisu ništa manje štetne, jer se crnogorska vlast opredijelila da unajmi nekoliko dobropoznatih sitnih šićardžija odavde i iz dijaspore umjesto da ispravi stoljetne nepravde počinjene raseljavanjem Bošnjaka iz Crne Gore, umjesto da him omogući više prava i sloboda, kao i to da konačno uloži u razvoj južnog Sandžaka i drugih prostora gdje bitišu Bošnjaci kako bi im se poboljšali životni uvjeti za opstanak na tim razvojno i gospodarstveno veoma zapostavljenim prostorima.

Ne. Jednostavno i jedni i drugi samo kalkuliraju svojim bivšim kadrovima u našem narodu kako bi nam još jednom nanijeli štetu manipuliranjem sa nekoliko sitnih duša odavde i iz dijaspore koji su iz očiglednog koristoljublja kao i uvijek spremni žrtvovati svoje nacionalne interese.

Zato, podsjećajući na sve zločine koji su nam počinjeni, sve nepravde i golgote našeg naroda u skorijem vremenu, upućujemo Apel braći bošnjacima i sestrama bošnjakinjama s’pravom glasa na Kosovu, da se odupru ucjenama, prevarama i iskorištavanju od strane poltrona tuđinskih službi i režima, te da se opredijele za mlade, iskrene i poštene predstavnike svog naroda na Kosovu.

Sahit Kandić, predsjednik

Bošnjačka kulturna Zajednica na Kosovu


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.