Za vodovod u Grnčaru 66 hiljada eura

0
18

Kosovo – Visoka delegacija Koalicije Vakat sa svojim zastupnicima u parlamentu Kosova gospođom Dudum Balje i Rasimom Demirijim posjetila je sinoć selo Grančare u sklopu svojih redovnih aktivnosti isplaniranih strategijom rada svog političkog subjekta.

U veoma prijatnom razgovoru sa mještanima ovog sela koje se nalazi nadomak Prizrena zastupnici Parlamenta Kosova su upoznali građane sa aktivnostima koje oni preduzimaju u cilju riješavanja problema koji postoji a zahtjevaju kontinuirani rad na prevazilaženju postojećeg stanja i traženja riješenja koja će zadovoljiti očekivanja ljudi koje žive u ovom selu.

Mještani su iznjeli problem nedostataka pijaće vode kao jedan od težih problema koji muči ove ljude, kao i nesprovođenje odluke o izdvajanju osnovne škole u Grančaru od matične škole u Ljubiždi i nedovoljnu upošljenost mladih ljudi.

Po pitanju vode zastupnici Parlamenta izneli su svoj optimistični stav da će problem nedostatka pijaće vode ubrzo biri riješen na zadovoljstvo samih mještana, jer njihov projekat vodosnabdevanja pijaćom vodom dobio je zeleno svijetlo u kancelariji Ureda Premijera i ovih dana se očekuje njegova realizacija.

“Ovu radosnu vijest želeli smo da je podjelimo sa vama i da vam je mi lično saopštimo”, kaže zastupnica u Parlamentu Kosova gospođa Duda Balje.

“Ubjeđeni smo da će i ostali problemi ubrzo biti riješeni. Mi smo to obećali na predizbornom skupu u vašem selu. To je nasa obaveza a put međusobnog povjerenja je trajna orijentacija našeg političkog subjekta”, rekao je gospod. Rasim Demiri, predsjednik DSB-a.

Mještani sela Grnčara zahvalili se na posjeti zastupnika u Parlamentu Kosova a  posebno su zahvalni na dobru vijest o odobrenju projekta vodosnabdevanja pijaćom vodom.

Ovo je divna vest koja je obradovale sve ljude u selu. Hvala za napore koje ulažete na rješavanju problema.

Razgovoru su prisustvovali i  preds. Glavnog odbora DSB-a gospod. Nebija Aljilji i Faridin Tahiri ispred USB-a.

Izvor: Info-Ks.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.