Za sve je kriv Tom Sojer

2
9

fb111111

Novi Pazar, Tutin – Kao što smo svjedoci ovih dana uprava našeg grada nastavlja sa svojim aktivnostima. Jako su vrijedni,a posebno ažurni da opravdaju to što rade. Naravno daleko od toga da se radi na poboljsanju života gradjana,koji se ogleda u smanjenju nezaposlenosti,novom zapošljavanju a da ne govorim o otvaranju fabrika. To su problemi koji naše gradjane tište.

Naravno ako je suditi po onome što govore i rade koncerti su ono što nam treba. Izgleda očekuju aplauze i na tome. A očekuje ih sigurno i neko ko dolazi da nam pjeva i Boga uzvišenog psuje i ismijava.

Tom Sojer

A možda i on sam u bunilu i čudu jer ga muftijin unuk dovodi. Uz to i prijeti da će se obračunati sa onima koji su protiv mornara koji Boga psuju. Vjerovatno je kao mali čitao Tom Sojera pa ga inspirisala njegova pjesma o njemu pa je sam umislio da je Tom Sojer. I da mu sve ovako ide. Mada je Tom bio dijete a ovaj odrastao. Možda mu se svidjelo to sto je farbao. Pa bi i on tako samo ne znamo šta, jer narod više ne moze. Vjerovatno bi trebali uskrs da sačekamo pa da vidimo da li će jaja farbat. Kad mu već psovanje Boga ne smeta što nebi po koje jaje ofarbao. Očito je ne zadovoljan što mu njegov šef nije bar neku tarabu napravio za svo vrijeme provedeno na vlasti.

 

Takodje smo svijedoci tvrdnji i ubjedjenja pojedinih portala koji prenose da su poraženi koji ne daju da im se vjera vrijedja i skrnavi. Ne daju to jer su časni i moralni za razliku od nekih koji bi to novcem da kupe.

 „ Gdje se čast kupuje novcem ona traje dok novca ima“. Pa tako argument za navodni poraz onih koji od zablude odvraćaju, jeste slika sa šalterima gdje se prodaju karte koje u zabludu odvode. Staro šaltersko pravilo glasi: „ Što je hitniji razlog zbog čega neko čeka u redu sporiji je činovnik na šalteru“. Usporio činovnik jer i on  zna one koji moraju doći, a nisu pristigli. Jedan dio na žalost jeste. Možda tinejdžeri koji su pohitali za karte, prisilom ili svojevoljno, ne znaju tj.  ne pamte neke stvari.

Ali je ne shvatljivo da su njihovi roditelji brzo zaboravili da su ta djeca-danas momci i djevojke,živi zahvaljujuci Uzvišenom Gospodaru koji ih je sačuvao onda kada su topovi bili okrenuti ka našem gradu i kad nam je prijetila opsnost sa katastrofalnim posljedicama. Istim onim koje su doživjeli Bošnjaci u Bosni.

E ti isti su sada poslali svoju djecu da “zahvale“ svome Gospodaru tako što će aplaudirati onome ko psuje Njega Uzvišenog.  Izgleda bez imalo stida.

Poslanik a.s. kaže : Ako se ne stidiš radi šta hoćeš. Ne znam da li će boljeti ruke koje se sastave prilikom aplauza ali znam da srcim u grudima neće biti lagodno.

Bolje biti ministar nego berberin

Zanimljivo da najviše ćuti onaj ko je sve to naredio za rad političkih poena. Izgleda cilj ne bira sredstvo. Branislav Nušić je govorio: Bolje biti ministar nego berberin. Berberin prvo mora znati brijati i drugo paziti da koga ne poseče, a ministar niti mora znati brijati niti paziti hoće li koga poseći,jer i ako poseče nije kriv.

Ovaj vječiti se baš tog principa drži. A i našao je ko će nas šišati i farbati. Ali ne prolazi to više. Mala je ovo čaršija,u kojoj se sve zna.

I naravno: Neću ići na koncert jer vjerujem u Boga.

 

                                                                                                           Emir Preljević

                                                                                                          MBDZ Sandžaka


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.