13. April 2019

 

Saobraćajna policija Policijske uprave (PU) u Novom Pazaru otkrila je tokom prošlonedjeljne akcije gotovo 1.200 prekršaja, od kojih se 938 odnosilo na upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom, saznaje radio Sto plus.

Podaci PU Novi Pazar pokazuju da je najviše prekršaja prekoračenja brzine zabilježeno u ovom gradu – 504, dok ih je u Sjenici bilo 226, a Tutinu 208.

“Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u Ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru, kada je vozač (24) vozio brzinom od 109 kilometara na čas, a ograničenje je 50 kilometara na čas”, rekli su radiju Sto plus u policiji.

Tokom 2018. godine na teritoriji koju pokriva PU Novi Pazar zabilježeno je preko 5.000 prekršaja prekoračenja brzine, dok je za tri mjeseca ove otkriveno i sankcionisano 1.200 vozača koji su prebrzo vozili.

“Na osnovu analiza, na našem području je neprilagođena brzina vozila uslovima i stanju puta najčešći uticajni faktor saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povređenim osobama. Zato apelujemo na vozače da se pridržavaju propisa, da poštuju ograničenje brzine kako bi sačuvali svoji i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju”, naveli su u policiji.

Foto: indeksonline.rs

Propisane kazne za prekoračenje brzine su od 3.000 do 120.000 dinara, a prekoračenje za 90 km/h u naselju, a 100 km/h van naselja se smatra nasilničkom vožnjom za šta se izriče kazna zatvora od 30 do 60 dana, zabrana upravljanja vozilom najmanje devet mjeseci i 15 kaznenih poena.

Akcija kontrole brzine kretanja vozila prošle nedelje se sprovodila na čitavoj teritoriji Srbije, kao i u 29 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone



Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles