8. Oktobar 2018

Inspekcija rada u Novom Pazaru otkrila je tokom septembra 29 poslodavaca kod kojih je zatečeno 90 osoba koje su radile “na crno”, pokazuju podaci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, javlja radio Sto plus.

Prema tim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid, više od polovine radnika bez ugovora o radu otkriveno je u građevinskim kompanijama (55), od kojih su 34 inspektori zatekli tokom dvije kontrole na gradilištima turske firme “GVN Internacional Construction”.

Neprijavljeni radnici otkriveni si i u kompaniji za proizvodnju konfekcije “Perlla” (10), građevinskoj firmi iz Turske “Bedirhan Insaat” (8), kao i na gradilištu kod Admira Arapovića (6).

Ostali radnici “na crno”, uglavnom po jedan ili par njih, zatečeni su u trgovinskim i ugostiteljskim radnjama, menjačnicama, pekarama, frizerskim salonima, taksi prevoznicima i firmama za ugradnju elelektro instalacija.

Protiv vlasnika preduzeća inspektori su podnosili prekršajne prijave, uz obavezu da sa radnicima zaključe ugovor o radu.

(Radiostoplus)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles