9. August 2018

Резултат слика за omer djondic

Direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omer Đondić sazvao je press konferenciju zbog, kako ističe, radosne vijesti za mnoge ljude u Sandžaku i dijaspori, za brojne vakife i porodice štićenika ovog doma. Za nepunih 9 mjeseci otkako je stupio na dužnost tada v.d. direktora ovog Doma, uz pomoć donatora iz dijaspore i Sandžaka, te uz dobru poslovnu strategiju i domaćinski odnos uspio se vratiti dug od preko 12 miliona dinara koji je zatekao kada je stupio na dužnost v.d. direktora.

Prethodno rukovodstvo ponajviše je krivo za lošu finansijsku situaciju koju je on kao v.d. direktor zatekao kada je stupio na dužnost. Ne samo da je napravljen dug od 12,5 miliona dinara, kojeg je sada ostalo samo nešto oko 200 000 dinara, nego je prethodno rukovodstvo potrošilo nekoliko mjeseci uplaćivanih namjenskih dotacija od države, a koje se odnose na štićenike i namijenjene su za njihove džeparce, slatke paketiće i cigarete. Poražavajuća je činjenica, navodi Đondić, da se neko tako može ophoditi prema bilo kome, a kamoli prema onome ko je osoba sa posebnim potrebama.

 

 

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles