7. Februar 2019

Grad Novi Pazar dodelio je 39 miliona dinara za projekte udruženja građana koja se bave socijalnim radom u 2019. godini, a sredstva je dobilo ukupno 12 organizacija, saznaje radio Sto plus.

Najviše novca odobreno je Udruženju za pomoć nedovoljno razvijenim osobama (13 miliona dinara) i Crvenom krstu koji će u ovoj godini moći da računa na 10 miliona dinara iz gradske kase.

Udruženju psihologa dodeljeno je 3,9 miliona dinara, gluvih i nagluvih 2,75 miliona, Savezu slepih i slabovidih 2,2 miliona, Društvu za cerebralnu paralizu 2,1 milion, a Udruženju paraplegičara nešto preko dva miliona dinara.

Međuopštinska unija civilnih invalida rata i SUBNOR dobiće po oko milion dinara, Udruženje za autizam 400.000 dinara, NVO “Put sredine” 300.000, a Udruženje osoba sa invaliditetom “Živeti zajedno” 250.000 dinara.

Na konkurs lokalne samouprave za sufinansiranje projekata od javnog interesa pristiglo je 15 prijava, a nisu podržani projekti “Web aktiva”, “Jetimi Sandžaka” i Fondacije “Hadži Nadžija Karabegović-Agušević”.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles