Vujanović siguran da će pobjediti

0
1

Bijelo Polje – ”Na predsjedničkim izborima ćemo sigurno pobjediti” bile su uvodne riječi predsjedničkog kandidata DPS-a Filipa Vujanovića na centralnoj konvenciji za sjever koja je večeras održana u Bijelom Polju.

Pred prepunom sportskom salom Vujanović je na samom početku istakao uvjerenje u pobjedu. ”Pobjedićemo za bolje Bijelo Polje, za bolju Crnu Goru i bolji život svih napših građana. Pobjedićemo jer smo bili zajedno, sada smo zajedno i nadalje ćemo biti zajedno” rekao je kandidat DPS-a.

Vujanović je naglasio ”Znamo da ćemo pobjediti jer smo se borili za Crnu Goru, suverenu, vječnu, međunarodnu uglednu, koja će biti utemeljena na vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, za Crnu Goru dobrog susjeda i pouzdanog partnera u regionu, za Crnu Goru svih građana, koja će biti dio evroatlanskih integracija”.
Vujanović je istakao da je slobodna, demokratska i vječna Crna Gora zajednički cilj. ”Promovisao sam Crnu Goru u međunarodnoj zajednici politički, ekonomski i kao kulturno bogatstvo i veliku turističku vrijednost i to ću čini i u narednih pet godina. Govoreći o odnosima sa susjedima kandidat vladajuće stranke je naglasio ”Nemamo otvorenih pitanja sa susjedima samo prostor saradnje sa svima, posebno sa Srbijom, prijateljskom, bliskom, otvorenom. Zalagao sam se i zalagaću se za odnose zasnovane na prijateljstvu i međusobnom poštovanju dvije stare i nezavisne države, dva bliska i vrijedna naroda, zato očekujem i da oni koji se izjašnjavaju kao Srbi glasaju za ovu politiku jer je to najbolja politika za crnogorsko-srpske odnose”.
Govoreći o podršci koju ima od manjina u Crnoj Gori Vujanović je rekao ”Ponosan sam što sam Crnogorac, ali jednako vrednujem sve i Crnogorce i Srbe i Bošnjake i Muslimane i Hrvate i sve u Crnoj Gori, svi smo mi građani Crne Gore, svi moramo da budemo zajedno za dobro naše Crne Gore. On je posebno naglasio da je bio i da će biti predsjednik svih građana.
Vujanović nije želio u Bijelom Polju da govori o svom protivkandidatu jer kako je rekao on ”je bez stava, bez vizije i on je gubitnik”.
Vujanović je posebno izrazio uvjerenje u još jednu ubjedljivu pobjedu u Bijelom Polju. ”U Bijelom Polju ćemo pobjediti još ubjedljivije i zbog duge i bogate istorije i zbog aktuelnosti i zbog bolje budućnosti”. Govoreći o onome što je u proteklih pet godina urađeno u Bijelom Polju podsjetio je na put Bijelo Polje Pljevlja, saobraćajnu zaobilaznicu, pet fakulteta, ulaganja u zdravstvo i izgradnju novog Doma zdravlja i nove zgrade gradskog vrtića. Predsjednički kandidat se posebno osvrnuo i na probleme sa kojima su suočeni građani. ”Znamo da se ovdje moraju rješavati problemi, zaposlenja i boljeg ekonomskog života. Tome ćemo biti posvećeni u Bijelom Polju, a za to ima prostora. Ovo je grad bogatih resursa koje moramo iskoristiti u preduzetništvu, beznis zoni, mini hidrocentralama”.
Kandidat demokratske partije je govorio i o kapitaalnim investicijama u Crnoj Gori i podsjetio na magistralni put kojim je povezana Boka i nacionalni park Durmitor, istakao da će naredne godine biti završen put Plav – Podgorica, podsjetio da je rekonstruisana je pruga, Bar-Bijelo Plje u vrijednosti od 28 miliona eura i najavio prugu koja će spojiti Pljevlja Berane i Kosovo, dok je posebno naglasio da će uskoro biti donešena i odluka o gradnji puta Podgorica-Mateševo
Vujanović je obraćanje u Bijelom Polju završio porukom da će naredni mandat posvetiti za slobodnu, demokratsku, ponosnu i vječnu Crnu Goru kao dio Evropske unije.

Na konvenciji su prije predsjedniičkog kandidata govorili i predsjednik i potpredsjednik DPS-a Milo Đukanović i Svetozar Marović, politički direktor DPS Tarzan Milošević, predstavnik Bošnjačke stranke Sabahet Spahić, ministri u vladi Branim Gvozdenović, Suad Numanović, i bjelopoljci Mevludin Nuhodžić, Radovan Obradović, Refik Bojadžić, Biserka Bulatović, predsjednik OO DPS Abaz Kujović i predsjednik opštine Aleksandar Žurić.

(RadioBijeloPolje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.