Vučić: Poštujemo druge i moramo graditi bolje odnose sa zemljama regiona

0
19

Rezultat slika za Vučić: Poštujemo druge i moramo graditi bolje odnose sa zemljama regiona

U Beogradu je završen miting Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, koji je održan u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je okupljenima iz svih krajeva Srbije i okruženja što su došli na miting, i rekao da su pokazali da ma koliko Srbi problema imaju, jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može uništiti.

“Niko ničim ne može da nas razdvoji, pokazali smo da pripadamo istom rodu i narodu i da niko to ne može da nam oduzme. Da imamo isti jezik i kulturu. Da kada se nešto loše događa u Beogradu, jednako brine i onaj u Prijedoru koliko i onaj u Pljevljima bez obzira što je to u drugoj državi i da mi isto tako brinemo kada imaju problem u Šamcu i Doboju ili Herceg Novom ili nekom drugom mjestu”, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija mora poštovati sve druge u regionu, te da će morati da gradi bolje odnose, sa Hrvatskom, Makedonijom, BiH, “bez obzira na uvrede sa različitih strana“.

“Mi moramo da na pametan način pokušati da ih pridobijemo uz sebe jer sukobima i svađama ništa ne dobijamo”, rekao je, a naglasio je i da je njegov posao kao predsjednika da čuva mir.

On je naveo da je njegov posao kao predsjednika države da čuva mir.

“Mi ćemo morati pored najboljih odnosa s Mađarskom, Bugarskom i Rumunijom da gradimo bolje odnose sa Crnom Gorom i mnogo bolje odnose s Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom”, dodao je.

Vučić je kazao i da neće učiniti ništa povodom zahtjeva da popusti Albancima kako bi povukli takse na robu iz Srbije te da nema razgovora jer je Srbija rekla “povucite takse i razgovarat ćemo”.

Ima samo jedna stvar koju je gore izgubiti od glave, a to je obraz koji je najskuplja stvar na svijetu. Nikada nemojte da pokušate da to Srbiji ukaljate”, kazao je.

Kako je rekao, vjeruje i da među političkim neistomišljenicima ima onih koji žele dobro državi, ali da na ultimatume neće pristati.

Njegov govor je propraćen povicima “Aco Srbine” i bakljama.

Na skupu je govorila i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da su se okupili večeras da pokažu da Srbija nije podijeljena zemlja.

“Okupili smo se da pokažemo da Srbija nije podijeljena zemlja, podijeljeno društvo i da je Srbija jedna, jednaka, jedinstvena i zemlja pristojnih ljudi u kojoj su važni rezultati”, kazala je.

“Ovaj skup pokazuje da Aleksandar Vučić uživa ogromnu podršku naroda, da je Srbija stabilna, jaka i složna, da želi mir, kompromis i pomirenje, ali i da je jaka i da štiti svoj narod i interese. Takve Srbije treba da se plaše samo srpski neprijatelji”, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić na mitingu.

On je kazao da skup nije poruka za opoziciju u Srbiji, već za sve u svijetu i okruženju.

“Ne pomišljajte da Srbiju možete da ucjenjujete, ne pomišljajte da možda kojim slučajem mislite da je Srbija slaba i nejedinstvena pa da zato vršite pritisak da priznamo Kosovo ili da se ukine Republika Srpska. Nema predaje, bez obzira na pritiske”, istakao je Dačić i dodao “ne igrajte se vatrom”.

Predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik naveo je da “možete da budete protiv vlasti, ali ne možete da budete protiv države i protiv Srbije.

“Za nas je Republika Srpska trajna kategorija i država u kojoj žive Srbi i danas je Srbija država u koju smo mi zagledani”, naveo je.

Prema njegovim riječima, večeras je u Beogradu da svima kaže da je ovo okupljanje odgovor na sva pitanja za svakoga ko pita šta se ovdje dešava.

“Unutrašnja snaga i jedinstvo su važni. Srbija mora da da snagu našem pregovaračkom timu i predsjedniku Vučiću kada je riječ o Kosovu, morat će da mu kažu svaka čast na jedinstvu”, rekao je Dodik.

Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Sijarto također je govorio na mitingu, ocijenivši da je svima jasno da je Srbija sve jača i jača jer “njeni lideri nisu zanemarlili nacionalne interese”.

On je izrazio i sigurnost da će Srbi i Mađari u budućnosti biti sposobni za velika djela, uz konstataciju da su srpsko-mađarski odnosi najbolji do sada.

“Vi ste prava evropska nacija, što ste više puta dokazali. Vašim pristupanjem će EU biti jača i u godinama koje predstoje na tome ćemo raditi s vama i predsjednikom Aleksandrom Vučićem”, rekao je Sijarto i dodao da bi, da se Mađarska pita, Srbija sutra bila članica EU.

Miting je počeo oko 18 sati, prethodno su pjevali Aca Lukas, Bora Čorba, a na kraju i Oliver Mandić koji je završio nastup sa “Živjela Srbija, živio Vučić”. Okupljeni su nosili različite transparente na kojima je iz gradova u Srbiji, ali i regiona navedena podrška Vučiću.

Izvor: Anadolija


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.