Vlast: Ulični prodavci da se prebace na Robnu pijacu, treba nam nova saobraćajnica

2
27

nova ponuda za ulicne prodavceNovi Pazar – Predstavnici nadležnih institucija odlučili su da nelegalnim prodavcima, čije će tezge biti uklonjene iz centra grada, ponude tezge na Robnoj pijaci.

Taj prostor je u prirpemi, a do promjene je došlo zbog nezadovoljstva uličnih prodavaca  ponuđenom lokacijom na parkingu u blizini Zelene pijace.

Prostor na velikoj Robnoj pijaci, gdje je slobodno oko 300 mjesta, biće pripremljen za nelegalne prodavce. Kako je istakao direktor Sektora “Pijac” Senko Belovođanin, cilj je da se riješi problem vanpijačne prodaje i da svi prodavci budu u ravnopravnom položaju, jer su ovu inicijativu pokrenuli legalni zakupci tezgi na novopazarskim pijacama.  On ističe da su ti ulični prodavci nekoliko puta do sada obavještavani da moraju biti premješteni, kao i da je uklanajnje tezgi do sada odlagano više puta, ali kao i da se sada taj dugogodišnji problem mora riješiti.  Belovođanin je dodao da je i cilj da pijaca u Noovom Pazaru zaživi, a da je za to jedini način da svi rade na istom mjestu svakog dana.

“Pokušali smo da im omogućimo da prodaju na prostoru gdje je sada parking, ali zbog magistrale, dalekovoda i ostalih razloga njima ta lokacija nije odgovarala. Prinuđeni smo da im kao jedinu opciju ponudimo mjesta na velikoj Robnoj pijaci”, rekao je Belovođanin.

Mjesta na Robnoj pijaci ima za sve, a cijene su različite u zavisnosti od zone za koju se prodavci odluče.

“U prvoj zoni je oko 8.000 dinara, u drugoj  6.000 dinara, dok je u trećoj zoni 4.500 dinara, to su cijene na tromjesečnom nivou”, kazao je Belovođanin.

Nova sobraćajnica

„Vanpijačni prodavci u centru Novog Pazara moraju biti premješteni, jer će kroz taj dio uskoro proći novi put, koji će regulisati saobraćaj u gradu“, rekao je član kabineta gradonačelnika Elvir Hamidović.

On je objasnio da plan generalne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština grada podrazumeva izgradnju te saobraćajnice.

“Na prostoru gdje se odvijala vanpijačna prodaja, tačnije od mosta u centru grada, pa do mosta kod Zelene pijace, planskom dokumentacijom je predviđena realizacija ulice. Time bi postojeća pijaca bila malo dislocirana, otvorio bi se jedan normalan pravac, saobraćaj u Novom Pazaru poboljšan, a pijaca dobila više prostora. Stekli bi se bolji uslovi za izgradnju i privlačenje investicija. Naš cilj je izgradnja zatvorene tržnice na prostoru gde su sada Zelena i Robna pijaca, koji bi za grad bio strateški projekat. Jedan grad se ne može stvoriti za četiri ili pet godina, već postoji strategija razvoja i planiranja u tom pravcu postoji planska dokumentacija, koja jasno predviđa budući razvoj grada, čak u saobraćajnom i privrednom smislu. Kad dođe investitor on treba da ima spremnu parcelu, infrastrukturnu mrežu za investiranje”, rekao je Hamidović.

On je dodao da je za bolju budućnost grada potrebno da se neke stvari dovedu u red.

“Mi želimo da obezbjedimo bolje uslove za rad i tim nelegalnim prodavcima, da im pomognemo, a ne da se u centru grada postavljenim nelegalnim tezgama  stvara ružna slika grada, koju vide stranci iz raznih zemalja kada dođu u ovaj grad”, kazao je Hamidović.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.