23. Mart 2018

 

 

Kada je prije dvije godine raspisan tender za rušenje nelegalno podignutih objekata, izvođaču radova ponuđeno je dva miliona dinara. Sa svakim sljedećim raspisivanjem tendera cijena radova je povećavana, pa je posljednji dostigao cijenu od osam miliona dinara i potencijalni izvođači radova imaju priliku da se prijave do 8. aprila.

Islamski fakultet koji se nalazi u centru Novog Pazara, na vakufskoj parceli na mjestu nekadašnje Isa-begove džamije na udaru je lokalne vlasti posljednjih godina. Zbog potrebe studenata fakultet je proširen, na ponos svih građana Novog Pazar, međutim SDP-SDA koalicija je u medijima vodila hajku protiv Islamskog fakulteta pozivajući na njegovo rušenje.

Bez obzira na napore, lokalna samouprava u posljednje dvije godine bezuspešno traži firmu za uklanjanje ovog objekata. Pa je toku je 15. tender za izbor izvođača. Prethodnih 14 je propalo, jer nije bilo zainteresovanih.

(Danas/SandzakPRESS)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles