7. August 2018

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ne preuzimaju FAP korporaciju (Fabrika automobila Priboj), odgovoreno je na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti.

Ministarstvo odbrane u skladu sa regulativom i nadležnostima počinje da vrši nadzor i upravljanje nad radom ovog privrednog društva, koje će biti uključeno u Grupaciju Odbrambena industrija Srbije, stoji u odgovoru.

Još se dodaje da formiranje ove Grupacije predstoji u „narednom periodu“.

Nadzor i upravljanje od strane Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nad radom FAP Korporacije, počelo je krajem maja ove godine. Tada je Vlada Srbije imenovala predstavnike u skupštini ovog društva, kao i članove Nadzornog odbora iz sastava Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Za ovakav popstupak Vlada Srbije se opredelila imajući u vidu vlasničku strukturu FAP-a (državni poverioci imaju 94% vlasništva nad osnovnim kapitalom), te da ovo pribojsko preduzeće poseduje dozvolu za proizvodnju naoružnja i vojne opreme, kao i zato što je ključni proizvođač terensikih i teretnih vozila za potrebe opremanja Vojske Srbije.

FAP, nekadašnji privredni gigant jugozapadne Srbije, danas zapošljava oko 200 radnika.

(Danas)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles