8. Februar 2011

Južni Sandžak – Islamska zajednica u Crnoj Gori je ostala začuđena današnjim pisanjem “Vijesti”, člankom “Lako im je kad su zasjede na pogrešnom mjestu”, koji se odnosi na šverc cigareta iz Crne Gore na Kosovo, gdje se na naslovnoj strani, uz taj naslov članka nalazi i fotografija džamije, objekta Islamske zajednice.Kao Islamska zajednica nemamo prigovora na sami tekst članka, jer se njegova tematika ničim ne tiče Islamske zajednice.

Predmet reagovanja je pojavljivanje fotografije objekta Islamske zajednice – džamije u kontekstu priče o švercu cigareta. Činjenica je da slika govori sve jezike svijeta. Je li namjera da se sakralni objekti muslimana ovog podneblja dovedu u vezu sa nezakonitim djelatnostima pojedinaca? U tom smislu, najoštrije osuđujemo indirektno dovođenje u vezu objekata Islamske zajednice sa nezakonitim aktivnostima.

Izvor: MonteIslam.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles