Vijećnički klub „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ – Ugljanin da podnese ostavku na mjesto predsjednika BNV-a

28
8

Резултат слика за Vijećnička grupa „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“

Saopćenje za javnost Vijećničkog kluba „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ BNV-a

 

Vijećnički klub „ Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ Bošnjačkog nacionalnog vijeća najoštrije osuđuje kontinuiranu zloupotrebu ove važne nacionalne institucije od strane Stranke demokratske akcije Sandžaka,  kao i skandaloznu i opasnu izjavu Sulejmana Ugljanina u kojoj žali zbog toga što je premijer R. Srbije, Aleksandar Vučić, odbio poslati žandarmeriju da ruši zgradu Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

Naime, Ugljanin je u saopćenju za javnost, zloupotrebom pozicije predsjednika BNV-a, „izrazio žaljenje što premijer Vučić stavlja takozvanog muftiju iznad zakona i što je preko medija davao naloge pravosudnim organima i policiji da ne ruše taj objekat i time narušio vladavinu prava i sistem pravne države.“

Ovom sramnom izjavom, posebno posežući za uvredama na račun narodnog poslanika muftije Muamera  Zukorlića, Ugljanin je podsjetio našu, ali i širu javnost na njegovu čuvenu rečenicu datu Regionalnoj televiziji, 2006. godine, o „nečasnim ljudima koji se kriju iza imena Mešihat, te da Mešihat više ne postoji, a da BNV preuzima kontrolu nad Islamskom zajednicom“.

Takodjer, ovim stavom Ugljanin je podsjetio na dogadjaj od 7. oktobra 2006. godine kada je, nakon predizbornog skupa Stranke demokratske akcije Sandžaka, poslao svoje pristalice koji su na najprimitivniji način demolirali prostorije zgrade Islamskih ustanova, gdje je smješten Fakultet za islamske studije, ljut na Islamsku zajednicu što ga je spriječila da ovu zgradu privatizuje, suprotno Zakonu o povraćaju imovine crkvama i vjerskim zajednicama, zajedno sa svojim tajkunima.

Ova dva dogadjaja su bila uvod u ono što će uslijediti u oktobru 2007. godine, kada će Ugljanin uz podršku Koštinice, policije i žandarmerije krenuti u razbijanje Islamske zajednice.

Ovakvo Ugljaninovo ponašanje nesumnjivo je proizvod dogovora kojeg je, po priznanju Rasima Ljajića, napravio sa SDP-om, te je kontinuitet politike zaštite i podrške izmedju ovih dvojice vječitih sandžačkih političara koja traje 25 godina, a potvrdjene još 2010. godine kada je Ugljanin, nakon što je Tadić na nagovor Rasima Ljajića poslao u Novi Pazar 1500 pripadnika žandarmerije, tadašnjem predsjedniku R. Srbije dodijelio plaketu BNV-a za „doprinos afirmaciji prava Bošnjaka u Srbiji“.

S toga, očigledno je, ne čudi Ugljaninovo saosjećanje sa Rasimom Ljajićem u razočarenju zbog državničkog poteza premijera Vučića da ne dozvoli destabilizaciju ovog prostora i ne pristane na dalju instrumentalizaciju žandarmeriju, kao za vrijeme Koštinice i Tadića kada je ona bila batina u njihovim rukama protiv sopstvenog naroda.

Svojevrsni je paradoks da dok Šešelj i Vučić brane vakuf, istovremeno sa neskrivenom mržnjom Ugljanin i Ljajić napadaju sve što je vrijednost islamske kulture, tradicije i baštine.

Koliko do jučer, Ugljanin je tražio od Beograda da ne šalje žandarmeriju da obezbjedjuje fudbalske utakmice u Novom Pazaru, nazivajući je „četničkom“, a sada žali što policija nije došla da mu pomogne u onome od čega, evidetno je iz njegovih nastupa, nikada nije odustao: napada na Islamsku zajednicu.

Vijećnički klub „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ podsjeća javnost da od 35 vijećnika koliko broji saziv BNV-a naša lista ima 16, dok Ugljaninova broji 19 predstavnika. 16 vijećnika naše liste, a gotovo smo sigurni i većina onih koji su na Ugljaninovoj listi ne podržava rušenje Fakulteta za islamske studije, kao i ogromna većina onih koji su birali to Vijeće, bošnjački narod, ali smo svi zajedno taoci Ugljaninove samovolje, kao i neadekvatne reakcije nadležnih organa koje smo i ranije upozoravali na Ugljaninove zloupotrebe, posebno  u vezi sa izbornom kradjom u Tutinu, kao i nezakonitim odlukama sa konstitutivne sjednice ovog saziva BNV-a.

Umjesto da se bavi poslovima iz nadležnosti Bošnjačkog nacionalnog vijeća ovakvim potezima Ugljanin nastoji prikriti vlastite frustracije usled nesposobnosti da obavlja ovu časnu funkciju.

Vijećnički klub „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ traži od Sulejmana Ugljanina da hitno podnese ostavku na mjesto predsjednika BNV-a i oslobodi ovu instituciju, nakon 25 godina, kako bi konačno počela služiti svrsi postojanja, bošnjačkom narodu, a ne Ugljaninovim utopijama, naročito nikada ostvarenoj želji da ovlada ustanovama i institucijom Islamske zajednice.

Informativna služba


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

28 KOMENTARI

 1. CELNIK STRANKE SDA NE BIRA SREDSTVO SAMO KAKO BI OSTVARIO SVOJ MONSTRUMSKI CILJ

  Sulejman Ugljanin kao celnik stranke SDA u Sandzaku dvije decenije je bio protivnik svega dobrog sto se radilo u Sandzaku.

  Ocito je da je Sulejman Uglanin sada u panici zato sto zna da je Narodni poslanik gos. Zukorlic ono sto su Bosnjaci Sandzaka dvije decenije cekali i prizeljkivali na politickoj sceni.

  Ono sto je Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic radio i gradio dvije decenije sada ce kao Narodni poslanik i braniti.

  Narodni poslanik gos. Zukorlic zastupajuci interese Bosnjaka Sandzaka dao je do znanja DRZAVI I VLADI da ce Bosnjaci Sandzaka braniti sve ono sto su mukotrpno gradi i nece dozvoliti da rusenje objekta Fakulteta za Islamske Studije u Novom Pazaru.

  PREMIJER VUCIC koji je ODBACIO ZAHTJEVE Rasima Ljajica i Sulejmana Ugljanina da se nasilno rusi sve ono sto je Mesihat Islamske Zajednice u Srbiji grdio je bio veliki udarac za ove dva odvratna stvorenja.

  Upravo to je ono sto Ugljanina i Ljajica sada gusi.

  Ova dva odvratna stvorenja su zeljeli i prizeljkivali krvoprolice Bosnjackog naroda u Sandzaku samo kako bi pokazali da su oni u kontroli.

  Hvala Premijeru Vucicu koji im je drzavnickim stavom odbacio njihove monstrumke zelje za naseljem nad Bosnjackim narodom u Sandzaku.

  0

  0
 2. Sva je prilika da su Bosnjaci glasali ovu UDBINU listu -Za muftiju i mafiju- da stiti lik i djelo Vucica…Jasana je vasa uloga da opstruirate BNV i Bosnjake, to vam je zadatak od vucica, ali ste manjina…Nek vam je jasno Muftija, bivsi hodza , je saradnik DB/a i tome sluzi…

  0

  0
  • Muftija saradnik DB ?
   Toliko si glup da mislis da ima neko gluplji od tebe da ti poveruje?

   Ko je prodavao Bosnjacima puske danas a sutra im slao policiju sa brojem puske?
   Ko je pobegao u Tursku i kom je Milosevic prostirao crveni tepih na aerodromu?
   Ko je trazio autonomiju i drzavu a kad je dosao na vlast zaboravio, cuteo i delio plastenike clanstvu i govorio da Bosnjaci imaju sva prava u ovoj drzavi?

   Kako moze opozicija da opstruira rad BNV kad ih je Suljo isterao iz BNV i cak hteo da im otme mobilne?
   Ko ima pravo da u ime Bosnjaka sa vrha BNV trazi rusenje nasih svetinja – Vakufa i FISa?
   Nego …
   Ne lajte vise i ne zovite zandarmeriju , okupite se i dodjite vec jednom majcini sinovi pa ga vi srusite.

   0

   0
 3. Ovaj je na celu BNV dosao protivzakonito – tako sto je punio sakacki glasacke kutije u Konicu i ostalim birackim mestima.
  To mu nije smetalo da zauzme BNV i istera opoziciju.
  A sad daje sebi pravo da u ime svih Bosnjaka trazi zakon, pravo i pravdu – da srusi FIS !?
  Zalosno!
  A ovde svi zaboravljaju jedno:
  – Donet je zakon o povracaju otete imovine (exproprijacija) … i?
  – Zasto se ne vraca oteta imovina IZ?
  – Zasto se ne postupa po tom zakonu?
  – Zasto se ne primenjuje taj zakon?
  Ne postoji selektivna pravda, ne moze se traziti ispunjavanje jednog zakona a zaboravljati drugi.

  Treba iznaci pravnu mogucnost i pokrenuti opoziv ovog (ne)coveka koji je degradirao sve cega se dotakao. Traziti da se srusi FIS je poslednje sto mu narod Sandzaka sme oprostiti.

  0

  0
  • Cudni ste vi . Kad vam neko nevalja, ili vam neodgovara, onda ga nazovete albancem, ili “sa Kosova”. Pitam vas, ko su vam drugi politicari, adakle su vam i ko su vam. Vi jos niste se upametili. Vama nijedan sandzaklija vam nevalja. Ja vas razumem, Vi ste jos u zabludi. niste se navikli na svoju vlast.

   0

   0
 4. STOP MANIAKU STRANKE SDA

  Bosnjaci Sandzaka vec vise od dvije decenije su taoci MANIAKA STRANKE SDA Sulejmana Ugljanina, NAZALOST.

  0

  0
 5. Ovo treba svaki dan da mu se ponavlja “podnesi ostavku“ jednom je njemu malo reci, njima je partija sda na prvom mjestu (pare,plate) sve drugo nacija,narod,vjera na sadnjem mjestu, kada nedobijaju pare od drzave bosnjaci nemaju nikakva prava.

  0

  0
 6. Ovde ocigledno licne sujete lokalnih politicara remete definisanje jedne zdrave Sandzacke politicke platforme za buducnost u okruzenju.
  BDZ ima ambicije, ali ne i metodologiju da bilo sta realizuje, sistematski opstruisu rad BNV od pocetka i sada ne kriju da su ustvari od pocetka samo Vucicevi poltroncici koji ustvari razbijaju jedinstvenu platformu za ostvarenje svih ljudskih prava koje sleduju boshnjake u Sandzaku. BDZ je DB stranka, koja treba da iskompromituje boshnjake neki fanatizmom koji zagovaraju i na taj nacin opravdaju BG politiku prema Sandzaku. Eliminisanjem SDA i Ugljanina DB bi u potpunosti kordinisao ceo politicki zivot u Sandzaku.

  0

  0
  • Suljo je potpuno izgubio identitet delovanjem DB nije vise ni slovo od SDA i Sandzackih Bosnjaka on je kukavica koja radi po nalogu DB nanoseci veliku stetu Bosnjacima

   0

   0
   • Vrlo interesantna situacija. Šef Samir tvrdi da je BDZ DB stranka, dok Kaplan tvrdi da prvi čovek BDZ i lider SDA radi za DB. Činjenica je da je Rasim državni čovek, političar sa zaista inpresivnim stažom u samom vrhu. Iz svega napred navedenog sledi da su Sandžaklije duboko ukorenjene u državnost Republike Srbije. Ako je igde Srbija sigurna onda je to upravo u Sandžaku.

    0

    0
   • Činjenica je da su Bošnjaci ili ludi ili zbunjeni ali se mora priznati da sa njima bar nije dosadno…

    0

    0
   • Olja…kad narod nanjusi da prava demokratija i slobode dolaze, onda se i ljudi opuste i raspuste kao ovi nasi politicari. U pravu ste sve ovo asocira da je Sandzak duboko zaglavio u drzavi Srbiji i nema mu pomjeranja…ostace u konzerviranom stanju.

    0

    0
 7. vuciq i sanu i spc se obracunavaju nemilosrdno sa ugljaninom pomocu svog potrcka muvtije… jedini politicar koji je organizovao referendum,podrzavao i finansirao zulfiikar…

  da li puvtija polako postaje ono sto je kadiirov putiinu?? da mu sredjuje situaciju po raskoj oblasti a da on bude predstavljen kao mirotvorac i pomiritelj,,,

  sve u svemu ebe vas vucko pa rastura… neka vrsta “izraelskog recepta” 😉

  0

  0
 8. Sada BDZ ima da ih ubije.Najgore je bilo kad su bili odvojeni,sada udaramo i bijemo ih zajedno.Sva zla sto je Suljo počeo Rasim je nastavio prema Islamskoj zajednici i Vakufima kao i ovom narodu.Nista se nije bolje desilo nego njihovo ujedninjenje,sada ce i narod da vidi da oni jedan drugog stite i nedaju da propadnu.Jer i Rasim je priznao da se svadjao sa Suljom ali nikad kao sa Muftijom,jer sa Suljom glupim tera cirkuz i uvek ga porazi a Muftija je ubio Rasima njegovim oruzjem i porazio ga u BG.A videcemo koliko ce trajat ljubav SDA i SDP zasnovana na sitnom interesu i mrznji prema muftiji,bdz,islamskoj zajednici i vakufima.U NP nisu mogli da izdrze ni godinu dana a nece ni sad jer iskusni su to lopovi nece imat da se krade za dvojicu

  0

  0
 9. Ne samo da podnese ostavku nego i da se vrati odaklen je i dosao. Da je boijo dobar ostao bi na Kosovo nego cim je tamo zagustilo pobjegao je u Sandzak kada je kod nas bilo hapsenja clanova DDA pobjegao je za Tursku. Izdajnik ostaje izdajnik! On bi da rusi FIS neka rusi svoju kucu napravi je na tudjem zemljistu i bez gradjevinske dozvole. Suljo stam te bilo zaboravljas za polaganje racuna na sudnjem danu!

  0

  0
 10. Pa Suljo za fotelju zivi.Nemojte mu oduzeti i ovu u BNV posto je onu u Bg izgubio a na njegovo mesto dosao Zukorlic.On poziva zandarmeriju i krvoprolice samo da bi zadrzao fotelju i da bi napakostio Vucicu sto ga je odbacio kao staru krpu,briga njega za pravnu drzavu,zakon,islamsku zajednicu i Sandzak a jos manje za Srbiju.Njemu je licni interes na prvom mestu.Istu sudbinu ce doziveti i Rasim samo da se Zukorlic dokaze i nametne kao sposoban covek koji moze doprineti razvoju Sandzaka i Srbije.

  0

  0
 11. E sad trcite opet pa pokusavajte da pravite koalicije sa ovim izrodima,i neko hoce da me ubedi kako mora sa nekim ada s kim s ovim il onim nepismenim s trecega sprata,samo svoje bre da se tjera pa ako sml cisti Allah daje pobjedu

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.