25. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Novom Pazaru traži reviziju upravo završenog popisa stanovnistva.

Predsjednik ovog odbora Milan Veselinović tvrdi da postoji nesaglasnost izmedju rezultata popisa na lokalnom i republičkom nivou.

“Smatramo da treba izvršiti reviziju popisa u opštinama Novi Pazar, Tutin, Sjenica i Prijepolje. Imamo slučaj da je u Novom Pazaru popisano 110.000 ljudi, dok je Republički zavod izašao sa cifrom od 92 000 stanovnika“, rekao je Veselinović.

I dodao: “Sami popisivači uz savetnike iz Republickog zavoda i instruktora iz Novog Pazara, jednostavno su pretendovali da na području Novog Pazara povećaju broj stanovnika, tako sto će pisati i one koji ne žive ovde. Cilj je bio da se poveća broj Bošnjaka, a smanji broj Srba i time se promeni demografska slika Novog Pazara, ali i Srbije“.

Sa druge strane, u novopazarskoj popisnoj komisiji tvrde da su posao obavili maksimalno savjesno i da su precizni rezultati dostavljeni Republičkoj komisiji.

U komisiji navode da se mogući razlog za neslaganja broja stanovnika popisanih na nivou opstina i rezultata Republicke komisije nalazi u grupi takozvanih “nerasporedjenih lica “.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles