Vakif Ferhan Sejdović posjetio Medresu “Gazi Isa-beg”

0
18

Uprava Medrese „Gazi Isa-beg” priredila je prijem za velikog vakifa i prijatelja Medrese i Islamske zajednice, gospodina Ferhana Sejdovića. U ime Medrese gospodina Sejdovića su primili članovi uprave prof. dr. Mustafa Fetić i dr. Misala Pramenković sa saradnicima.

Riječi dobrodošlice uputio je prof. dr. Mustafa Fetić.

“Ovo je bila prilika da zamolimo Allaha dž.š. da Ferhanu podari svako dobro, njegovoj porodici, svim onim dobrim djelima koje čini i koje će činiti na putu dobra i čestitosti. Želimo da njegov životni put i njegov angažman bude i dalje uspješan onako kako je i do sad bio. Medresa će uvijek podržavati i uvijek biti zahvalna ovakvi velikim Bošnjacima kao što je naš uvaženi Ferhan i slobodno možemo reći da ova medresa je i njegova ustanova i da jedino zajednički, sa svim zajedničkim naporima i snagama ako se udružimo, onda možemo očuvati sve ustanove, očuvati islam na našim prostorima , na prostorima Sandžaka, BiH, Evrope i na globalnom planu.”, istakao prof. dr. Mustafa Fetić.

Gospodin Sejdović se zahvalio na lijpom prijemu i gostoprimstvu od strane Medrese i obećao još čvršću i jaču podršku u saradnji u budućnosti.

“Ja mogu samo da se zahvalim svim ljudima koji su za vrijeme mog odsustva davali podršku i sada kada sam već došao, koji su me ovako srdačno sreli, pozvali, ja im se zahvaljujem na tome, to je za mene najveće bogatstvo koje mogu u u životu da doživim. Zahvaljujem se svima, Medresi, Mešihatu, kompletno Islamskoj zajednici i svim ljudima koji su zvali, koji su dolazili i onima koji nisu mogli da nazovu ili da dođu ali su u srcu imali nijet i željeli da me vide, hvala svima.”, poručio gospodin Sejdović.

Ferhan Sejdović već duži niz godina stipendira znatan broj učenika i učenica „Gazi Isa-beg“ Medrese i na taj način pomaže promociju znanja, nauke i dobra među Bošjnacima Sandžaka pa i šire.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.