18. Juli 2019

Slikovni rezultat za ubistvu Skarepa

Više javno tužilaštvo u Užicu odbilo je da radiju Sto plus dostavi informacije o istrazi ubistva Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina, za koje je osumnjičen policajac Raica Beloica, tražene na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Ovaj radio je Tužilaštvu 25. juna uputio zahtjev kojim smo tražili da nam odgovore da li je završena istraga o tom zločinu, da li je protiv osumnjičenog policajca podignuta optužnica i za koje krivično djelo, kao i da li je optužnicu potvrdio Viši sud u Užicu.

Takođe, u slučaju da optužnica još uvijek nije podignuta, zahtjevali smo odgovor zbog čega to nije urađeno.

Kako u zakonom predviđenom roku nije stigao odgovor, radio Sto plus će uputiti žalbu Povjereniku za informacije od javnog značaja, a o nepostupanju Višeg tužilaštva u Užicu obavijestiće i Državno vijeće tužilaca.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru 2018. godine, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

Posljednje informacije koje je radio dobio od Višeg tužilaštva u Užicu su iz aprila prošle godine kada je saopšteno da je “policajac pušten da se brani sa slobode i da protiv njega još uvijek nije podignuta optužnica, jer istraga nije okončana”.

Radio sto plus se istim povodom obratio i Višem sudu u Užicu iz kojeg je na naš zahtjev odgovoreno da se pred tim pravosudnim organom “ne vodi krivični postupak protiv okrivljenog Raice Beloice iz Tutina”.

Beloica je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles