Utvrđen Nacrt budžeta općine Pljevlja

0
0

Pljevlja – Predsjednik Općine Miloje Pupović utvrdio je Nacrt odluke o budžetu opštine Pljevlja za 2012. godinu i uputio ga na javnu raspravu koja će trajati do 12. februara.

Prema Nacrtu, ovogodišnji Budžet je planiran u iznosu od 14.715.000 €, pri čemu je planiranje primitaka obavljeno u skladu sa zakonima i propisima koji regulišu ovu oblast, na osnovu ostvarenih prihoda u ranijim godinama, kao i na osnovu procijenjenog fiskalnog kapaciteta.

Oko dvije trećine primitaka ili 9.959.207 € su tekući prihodi. Od donacija, transfera i kredita obezbijediće se 3.640.549,83 €, a iz ostalih izvora (prenesena sredstva iz prethodne godine i primanja od prodaje imovine) 1.115.243,17 €.

Prihodi će se, prema planu, utrošiti na tekuće izdatke u iznosu od 6.975.615 €. Za otplatu dugova namijenjeno je 1.187.360 €, a za transfere 1.115.765 €. Rezerve Budžeta, tekuća i stalna, planirane su u iznosu od 201.225 €.

Kapitalni izdaci iznose 5.235.035 €.

Nacrt budžeta biće dostavljen klubovima odbornika Skupštine opštine, savjetima mjesnih zajednica, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Skupština opštine Pljevlja, organima lokalne uprave i sredstvima javnog informisanja. Nacrt odluke o budžetu objaviće se i na zvaničnom sajtu opštine Pljevlja odakle ga mogu preuzeti svi zainteresovani. Biće štampana posebna brošura „Vodič kroz Budžet opštine Pljevlja za 2012. godinu“ koja će biti distribuirana građanima i svim drugim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima, a planirano je i održavanje posebne emisije na RTV Pljevlja. S obzirom da je riječ o najznačajnijem finansijskom aktu, opština Pljevlja poziva građane i sve činioce javnog, društvenog i privrednog života da budu aktivni učesnici javne rasprave jer će tako doprinijeti izradi kvalitetnog Budžeta. Sve primjedbe, predlozi i sugestije u cilju poboljšanja ovog dokumenta mogu se dostavljati svakodnevno u Građanski biro Sekretarijatu za finansije ili na e- mail [email protected]

Kabinet predsjednika

Izvor: Pljevlja.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.