Usvojen Budžet općine Pljevlja za 2012. godinu

0
0

Pljevlja – Održana šesnaesta sjednica  Skupštine općine Pljevlja

Odbornici Skupštine općine Pljevlja usvojili su na šesnaestoj sjednici  koja je jučer održana predlog  Budžeta općine Pljevlja za 2012. godinu. Razmatrali su ukupno  18 tačaka dnevnog reda umjesto 22 kako je bilo predloženo. Predlagač je iz procedure povukao predloge odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, o prestanku važenja Odluke o građevinskom zenljištu i o naknadi za korišćenje općinskih i nekategorisanih puteva i putnog zemljišta  na teritoriji općine Pljevlja.  Na predlog Odbora za statut i propise izvještaj nezavisnog revizora o ostvarenju Budžeta za period od 1.01. do 28.09. 2011. godine skinut je sa dnevnog reda.

Nakon višesatne rasprave odbornici Skupštine općine Pljevlja su sa 18. glasova za 7 protiv i 2 uzdržana glasa na šesnaestoj sjednici usvojili predlog Budžeta općine Pljevlja za 2012. godinu na iznos od 15 miliona 492 hiljada eura. Nacrtom budžeta općine Pljevlja za 2012. godinu ukupan budžet bio je planiran u iznosu od 14 miliona 715 hiljada eura a nakon javne rasprave koja je vođena u periodu od 25. januara do 25. februara 2012. godine prihvaćen je dio zahtjeva i uz korekcije vezane za prenijete obaveze kao i uvažene zahtjeve pojedinih potrošaških jedinica utvrđen je ovaj predlog Budžeta .Usvojena su i tri zaključka  Odbora za razvoj sela i poljoprivrede po pitanju Budžeta . Sekretarijat za privredu treba  do kraja nedelje da  predloži kapitalne projekte predsjedniku općine da bi kandidovao projekte koji će se  dostaviti Ministarstvu za finansije I planiranje Budžeta Crne Gore za 2013. godinu.

Drugi zaključak je da se iznađe mogućnost nabavke određenog broja adekvatnih priključaka za čišćenje snijega na seoskom području kao i izgradnje određenih otkupnih stanica.

Sekretarijat za finsnije treba da iznaše mogućnosti za redovnu isplatu preuzete obaveze za isplatu subvencija za mlijeko.

Odbornici su na 16.sjednici općinskog parlamenta usvojili Predlog odluke o određivanju Općine Pljevlja za investitrora rekonstrukcije Doma Kulture kao i izvještaj o uređenju prostora za 2011.godinu a usvojen je i predlog uređenja prostora za 2012.godinu.

Odbornici su usvojili i predlog odluke o određivanju građevinskog zemljišta koje će biti predmet raspolaganja u 2012.godini.

Usvojen je i predlog odluke o sufinansiranju sporta kao i prdlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje mehanizacije trtećih lica potrebne za izgradnju i održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva.

Odbornici su usvojili i predloge odluka o davanju saglasnosti na Statute JU Nardodna biblioteka ,,Stevan Smardžić” I JU Umjetnička Galerija ,,Vitomir Srbljanović” kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o izboru direktora JU Centar za sport i rekreaciju.

Usvojen je i predlog rješenja o izmjenama i dopunama rješenja o imenovanju Savjeta JU Nardodne biblioteke ,,Stevan Samardžić” a usvojeni su predlozi rješenja o izmjenama i dopunama rješenja o imenovanju Upravnih odbora Javnih preduzeća ,,Grijanje” ,,Čistoća” i ,,Komunalne usluge”.

Odbornici su većinom glasova usvojili i predog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju Odbora za Statut i propise, predlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o imenovanju Odobra za Međuopćinsku i međunarpdnu saradnju.

Kao poslednje dvije tačke dnevnog reda 16.sjednice lokalnog parlamenta , poslanici su usvojili predlog odluke o izboru Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere kao I predlog odluke o izboru Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike.

Nakon što je imenovan za direktora Direkcije za izgradnju i investicije  Miladin Gogić je  podnio ostavku na odborničko mjesto a umjesto njega  Skupština je potvrdila mandat Snežani Neni Medenici na izbornoj listi “Bolja Pljevlja – Bolja Crna Gora.

Izvor: PvPortal.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.