Ustrajanošću u činjenju dobra do prvog jubilarnog broja „Eimaan“ časopisa!

0
6

a990cdc1b42f106d4099aa482eb5f778Austrija, Njemačka, Švicarska – Vjernici koji potpomažu izgradnju džamija nose cijenjenu titulu vakifa, da ih Allah s.v.t. nagradi na oba svijeta. Ali nezaboravimo one „nevidljive“ vakife. Pitate se ko su ti nevidljivi vakifi? I zašto su nevidljivi?

Imena te vrste vakifa nisu zapisana na nekim pločama ili spomenicima. Nevidljivi vakifi našeg Islamskog Kulutrnog Centra Grac su pored anonimnih vakifa, i čitaoci prvog austrijskog časopisa na njemačkom jeziku za mlade muslimane i muslimanke koji nosi ime „Eimaan“ i koji je u oktobru dočeako prvi jubilej. U prva tri izdanja je Islamski Kulturni Centar Grac odštampao preko 1900 komada, a samo Allah s.v.t. zna koliko znanja je rašireno ovim putem, što je još važnije jer Poslanik s.a.v.s. kaže: ”Prenesite od mene pa makar jedan ajet.“ (Buharija)

Ovaj projekat su pokrenuli mlade džematlije i džematlijke krajem 2012. godine i svojim doborovoljnim radom i angažmanom u ime Allaha s.v.t. pomažu duhovni odgoj djece u dijaspori, a usput i izgradnju dugo očekivanog Islamskog Kulturnog Centra u Gracu. Naime, sav prihod časopisa „Eimaan“ ide u izgradnju IKC-Grac.

Eimaan izlazi 4 puta godišnje na njemačkom jeziku, košta 2.20€, a moguća je i godišnja pretplata širom Austrije, Njemačke i Švicarske. U Eimaan-u bivaju obrađene teme direktno vezane za islam, ali i mnoge druge koje bi djeci mogle privući pažnju i interesovanje za islam što je i glavni cilj ovog časopisa.

Eimaan je časopis kojeg su podržali predsjednik Islamske Zajednice Austrije (IGGiÖ) dr. Fuat Sanac, predsjednica Islamske pedagoške akademije (IRPA) mr. Amena Shakir, Islamska Zajednica Bošnjaka u Austriji (IZBA) i mnogi drugi.

U narednim mjesecima je u planu kooperacija sa džematima u Austriji i uvođenje Eimaan časopisa u mektebsko štivo. Već je dosta džemata realizovalo ovu mogućnost. Rad ovih mladih ljudi je vidljiv, to potvrđuje i tiraž koji je od prvog broja porastao sa 250 na 600 komada.

Zahvaljujemo se svim čitaocima „Eimaan-a“ i roditeljima koji podržavaju ovaj projekat i odgoj svoje djece u duhu islama. Neka Vas Allah s.v.t. nagradi! Amin.

(izba.at)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.