28. Decembar 2018

Medresa Gazi Isa-beg u Novom Pazaru bakljonoša je obrazovanja, znanja, lijepog ponašanja. Ovo je izuzetna prilika na kraju prvog polugodišta da se predstave njeni rezultati. Upriličen susret s učenicima koji su se istakli na polju predstavljanja škole u raznim aktivnostima i takmičenjima. Najavljuju uskoro i susret s najboljim učenicima.

-Na poziv direktora Škole imao sam priliku uživati slušajući njihove izvještaje o postignutim rezultatima. Medresa jeste nešto posebno što stanuje u svima nama i poseban odnos IZ uvijek je bio i takav će ostati prema Medresi jer je Medresa nešto iz čega je sve poniklo, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Medresa je škola koja se trudi da mladosti, kako kaže njen direktor, raširi krila i pokaže šta može.

-Ovo je škola koja djeluje u Srbiji, u Sandžaku u kojoj se školuju djeca građana ove države. S nivoa beograda prepoznat je kvalitet ove škole koji i značajno učestvuje u različitim vrstama pomoći. Nažalost, to naše lokalne vlasti još nisu prepoznale i nisu Medresu uvrstile u nikakva davanja i dotacije, ističe dr.Rešad ef. Plojović direktor Medrese Gazi Isa-beg.

Rijad Šehović među košarkašima koji su se takmičili u BiH

-Svi profesori su kao starija braća i tako se prema nama ophode. Često s profesorima odemo na neki termin, igramo basketa, fudbala, idemo s njima na plivanje i to je ono što volim.

Nedžla Zukorlić ove godine otišla korak dalje.

Uspjesi i na takmičenju iz arapskog jezika u Travniku.

Časopis „Ogledalo“ organizuje takmičenje i oni koji se istaknu dobiju priliku da se objave njihova djela.

-To je bilo takmičenje za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku. Prijavljeno je 60 pjesama, 15 objavljeno, a meni je velika čast da se moja pjesma našla među tim. S obzirom na to da mi je prvo takmičenje, prezadovoljna sam, ističe Džemila Badić.

Ajša Mekić uskoro će pred Komisiju za hifz.

(SANA)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles