9. Januar 2012
Južni Sandžak – Mešihat islamske zajednice planira izgradnju internata za smještaj učenika u Donjem Milješu u Podgorici koji bi služio za potrebe Medrese.

Planom je obuhvaćeno područje površine 1,35 hektara, dok su predviđena finansijska sredstva 10 hiljada eura, koja će obezbijediti podnosilac inicijative – Mešihat islamske zajednice.

U tu svrhu, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša donio je 29. decembra odluku o izradi izmjena i dopuna urbanističkog projekta KO „Donji Milješ“, na osnovu Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata i Programa uređenja prostora glavnog grada za 2011.godinu.

Kako se navodi na sajtu glavnog grada Crne Gore, u pomenutoj odluci stoji da je „Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata propisano da se uređenje prostora zasniva na načelima kojima se, između ostalog, navodi usaglašavanje razvojnih i investicionih programa korisnika i vlasnika prostora, odnosno usaglašavanje interesa korisnika prostora i prioriteta djelovanja u prostoru u cilju njegovog efikasnijeg uređivanja“.

Zakonom je data mogućnost davanja inicijativa, mišljenja ili na drugi način učestvovanja u poslovima vezanim za uređenje i izgradnju objekata – istaknuto je u odluci.

Izvor: Pobjeda.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles