26. Oktobar 2011

Novi Pazar – Grejna sezona u Novom Pazaru uspješno se nastavlja uprkos brojnim problemima sa kojima se suočava Gradska toplana, rekao je direktor ovog javnog preduzeća Bojan Biočanin.

On je radiju Sto plus rekao da su obezbeđene dodatne količine uglja koje će biti dovoljne za malo duži period grejanja, dok nove količine mazuta još uvek nisu nabavljene, već se koriste one iz prošlogodišnjih rezervi.

Biočanin ističe da će u narednom periodu raditi na otklanjanju pojedinih tehničkih problema kako bi grejanje u svim dijelovima grada bilo pođednako.

“Trenutno imamo dva ulaza u Novoj lučnoj zgradi sa lošim grejanjem koje ćemo pokušati ovih dana da riješimo kako bi svi naši korisnici imali jednako grejanje. Potrudićemo se da održimo kontinuitet grejne sezone da se nebi desilo da ostanemo jeden ili više dana bez grejanja što bi izazvalo mnogo ozbiljnije posledice”, kazao je Biočanin.

On je ponovio da će kontinuitet grejanja zavisiti od naplate potraživanja od korisnika usluga, kao i da novopazarska Toplana još uvjek nije izmirila obaveze prema dobavljačima mazuta za predhodnu sezonu.

Biočanin je radiju Sto plus kazao da je toplana u Novom Pazaru do sada pozajmila mazut u vrednosti 26,5 miliona dinara, a da su ukupna potraživanja od dužnika oko 70 miliona dinara.

Novopazarskoj Toplani za nabavku energenata u jednoj grejnoj sezoni potrebno je oko 100 miliona dinara.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles