UNINP – Vlada Srbije potvrdila da su naše diplome u potpunosti validne

0

Povodom pisanja pojedinih medija o navodno spornim doktoratima sa državnih i nedržavnih univerziteta u Republici Srbiji, gdje je spomenut i  Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, obavještavamo javnost o sljedećem:

Komisija za akreditaciju i provjeru kvaliteta kojoj je istekao mandat nije nadležna za provjeru vjerodostojnosti diploma. Isključivu nadležnost za ocjenu validnosti diploma na svim nivoima studija ima Ministarstvo prosvjete Republike Srbije, odnosno Vlada R. Srbije. Stoga podsjećamo da je 2017. godine Vlada Republike Srbije donijela Zaključak u kojem se navodi da su diplome Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u potpunosti validne, te da se mogu koristiti kao dokaz o stečenom visokom obrazovanju prilikom zasnivanja radnog odnosa i vršenja izbora u zvanje na univerzitetima, kao i da su tako stečene diplome validne i u postupku akreditacije na sva tri nivoa studijskih programa, osnovnim akademskim, master i doktorskim studijama.

Svi diplomci koji su nezakonito osporavani mogu ostvariti i ozbiljnu materijalnu naknadu pred nadležnim sudovima za nanošenje štete.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.