8. Februar 2019

Druga je godina kako Mešihat IZ u Srbiji organizira odlazak na Umru. Prijave u toku. Polazak 22. marta.

-Mešihat IZ imajući u vidu da je krovna institucija svih vjernika Muslimana na ovim prostorima brine o vjernicima da bi mogli obavljati dužnosti koje imaju i koje je Allah dž.š. propisao. Čovjek koji je imućan i zdravlje mu dozvoljava treba da obavi hadž i umru. Drugi put organizujemo umru nakon prve uspješno obavljene, kaže dr. Enver ef. Omerović, direktor Ureda za hadž.

Iskustvo koje se ne zaboravlja.

-Prvi put mi je da zijaretim časnu Kjabu. To je jedno veliko zadovoljstvo i nevjerovatan osjećaj koji ne može da se na papiru prenese ni usmeno ispriča. Kada sam bio dijete hadžije smo pitali:”Kako ste prošli, kako se sve odvijalo”. Uvijek bi bio isti odgovor: “To mora da se doživi, to ne može da se ispriča”, naglašava Tarik ef. Abdulhalik

Planirano je da se putuje 22. Marta. Povratak je 1. Aprila. U pitanju je devet dana. Prvo će se boraviti u Medini, a nakon toga ide se za Meku.

Vjernik Musliman uvijek treba da razmišlja, pogotovo u vremenima smutnji i nereda, gdje oni koji zarađuju para nisu ni svjesni, ističu, da ona zna biti protiv njega. Svako koji ima imetka i može treba da ode tamo. Polazak je iz Prištine avionom za Istanbul, potom let Istanbul-Medina. Vremenski period čekanja veoma je kratak. Smještaj s pet zvjezdica.

(SANA)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles