Ulaganja u vodovod oko 65 hiljada eura

0
0

thumb.phpPljevlja – Izabrani najpovoljniji ponuđači za sanaciju izvorišta Breznica i sanaciju dovodnog cjevovoda Odžak-Pliješ kod Termoelektrane

Opština Pljevlja u saradnji sa Ministarstvom finansija Uprave za javne nabavke izabrala je najpovoljnije ponuđače za dva rada odnosno nabavku opreme koji se odnose na poboljšanje vodovodnog sistema u našem gradu.

Blaža Šubarića, službenik za javne nabavke, za RTV Pljevlja kazao je das us na javni  poziv, Sanacija dovodnog cjevovoda Odžak-Pliješ u Kraljevcima kod Termoelektrane, čija je ukupna vrijdnost 15 hiljada eura, javila su tri ponuđača.  Tehno-Gradnja”d.o.o. Pljevlja dala je ponudu višu od predviđene tako da ta ponuda nije razmatrana, a od preostale dvije, ponuda    „HBSS” Bijelo Polje bila je za oko 1 300 eura niža od drugorangirane „INDEL Hidrogradnje”  iz  Podgorice.  Pošto je prošao rok za žalbe, slijedi potpisivanje ugovora sa firmom HBSS , a rok za izvođenje radova je 10 radnih dana.  Šubarić je kazao da postoji opasnost od pucanja dovodnog cjevovoda na datom mjestu tako da je neophodna hitna intervencija. Na otvoreni poziv javne nabavke  za sanaciju izvorišta Breznica odnosno nabavka  i ugradnja opreme za hlorisanje vode čija je planirana vrijednost 50 hiljada eura, stigla je samo jedna ponuda, firme  “HIDROSANITAS” D.O.O. iz Beograda. Oni su ponudili cijenu od 49. 980 eura, imaju sve potrebne licence, a prema Šubarićevim riječima ugovor sa ovom firmom  o isporuci, montaži i puštanju u rad opreme za hlorisanje vode potpisan je 17. septembra.  Rok za završetak  radova je 30 dana od dana uplate avansa od 40 posto  od ugovorene cijene. Iz lokalne uprave saopšteno je, da je avanas  uplaćen i očekuje se da beogradski “HIDROSANITAS” počne sa dopremom imontažom opreme za hlorisanje na izvorištu Breznica.

Ovi radovi i nabavka opreme predviđeni su opštinskim budžetom a njihovim izvođenjem  planirano je da se značajno poboljšaju uslovi  vodosnabdjevanja građana Pljevalja.

(pvportal.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.