Ukida se Apotekarska ustanova Novi Pazar – Posao preuzima kompanija „Dr. Max“ iz Beograda

0
1887

Gradske apoteke doveli do bankrota, pa ih sad daju u zakup privatnicima

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara doneće na narednoj sednici Odluku o ukidanju Apotekarske ustanove u ovom gradu, kojom se razrešava i funkcije direktora Enes Bejtović.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje radni odnos svih zaposlenih, kao i osoba angažovanih po drugim osnovama, a prestaje i mandat Upravnom i Nadzornom odboru.

U Odluci, u koju je portal Free media imao uvid, navodi se da nepokretne i pokretne stvari, kao i sredstva koje koristi Apotekarska ustanova ostaju u javnoj svojini grada Novog Pazara, kome prelazi i pravo njihovog daljeg korišćenja, uz obavezu plaćanja svih njenih dugovanja.

Podsećamo da su odbornici vladajuće većine na sednici Skupštine grada 20. marta ove godine usvojili Rešenja o davanju u zakup ove ustanove kompaniji „Dr. Max“ iz Beograda u narednih 15 godina.

Ova kompanija je početkom februara ove godine na javnom otvaranju zakupila četiri prostorije ove ustanove za mesečni iznos od 13.013 evra, u dinarskoj protivrednosti, a obavezala se i da će preuzeti 22 radnika.

Kompanija “Dr. Max” ima lanac apoteka u osam zemalja Evrope, a u Srbiji posluju od 2017. godine i imaju gotovo 300 prodajnih objekata.

Sednica Skupštine grada Novog Pazara zakazana je za ponedeljak, 4. septembar.

(Free Media)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.