Ugovori za male HE

0
10

Berane, Plav – Ministar ekonomije Branko Vujović potpisao je u petak ugovor o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana za vodotok Murinska rijeka, Opština Plav i vodotok Trepačka rijeka, Opština Andrijevica sa Acom Vukovićem, izvršnim direktorom kompanije “Elektrotehna” d.o.o., Berane u ime konzorcijuma “Elektrotehna-Radius”, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije.

Konzorcijum “Elektrotehna-Radius” koji sačinjavaju kompanija “Elektrotehna” d.o.o., Crna Gora i “Radius” d.o.o. Crna Gora, je Ugovorom dodijeljena koncesija na vodotoku Murinska rijeka na period od 30 godina, s tim što koncesioni period počinje na dan donošenja prostorno planske dokumentacije.

Koncesionar, u skladu sa dostavljenom ponudom, na ovom vodotoku planira izgradnju dvije male hidroelektrane ukupne instalisane snage 2,4 MW sa predviđenom godišnjom proizvodnjom od 9 GWh.

Koncesionar se obavezao plaćati koncesionu naknadu u vrijednosti 0,378 GWh ili 4 odsto od predviđene godišnje proizvodnje.

Ugovorom o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana na vodotoku Trepačka rijeka, takođe je dodijeljena koncesija na 30 godina sa planom izgradnje jedne male hidroelektrane instalisane snage 8,3 MW i predviđenom godišnjom proizvodnjom od 33 GWh. Koncesionar se Ugovorom obavezao plaćati koncesionu naknadu u vrijednosti od 1,327 GWh ili 4 odsto od predviđene godišnje proizvodnje.

Cjelokupna investicija za koncesionara je 13,3 miliona eura, odnosno 5,1 miliona eura za Murinsku rijeku i 8,2 miliona za Trepačku rijeku.

Izvor: RTCG.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.