29. Maj 2019

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin danas je na konferenciji za medije govorio o projektu specijalnog statusa za Sandžak. Zatražio demilitarizaciju i povlačenje svih vojnih efektiva i policijskih snaga, bez obzira na vjersku i etničku pripadnost pripadnika.

“Mi tražimo specijalni status koji predvidja demilitarizaciju Sandžaka, povlačenje svih vojnih efektiva i policijskih snaga, koje prelaze nivo normalnog funkcionisanja policije. Bez obizra na vjersku i etničku pripadnost, sve dok su članovi srpske policije i srpske vojske nisu dobrodošli”, rekao je Ugljanin.

On je rekao da je najkraći i najbolji put za rešavanje ovog pitanja razgovor zainteresovanih strana.

“Više očekujem poziv od EU, a pametnije bi bilo da nas Vlada Srbije prvo pozove, takav bi bio red. Kao što znate mi smo zvaničan zahtev kao stranka i kao Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), čiji sam ja vijećnik, poslali Vladi Srbije, Skupštini Srbije i EU“, rekao je lider SDA Sandžaka.

On je dodao da nakon Albanskog nacionalog savjeta očekuje podršku za rješavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak i od ostalih manjina u Srbiji.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles