Ugljanin – Zajedno sa Ljajićevom listom ćemo pobijediti ‘fašističku neman koja se zove Srbija’

0
15

Zajedno sa listom Vakat je Rasima Ljajića ćemo pobijediti fašističku neman koja se zove Srbija, poručio je Sulejman Ugljanin, nosilac liste „Samoopredeljenje”.

– Zadovoljan sam što ćemo sada sa više političkih opcija dijeliti odgovornost i što ćemo zajedno pobijediti tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu Srbiju.

Izjave Sulejmana Ugljanina juče je osudio Branko Ružić, ministar lokalne uprave i državne samouprave.

Dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbjednost, smatra da Ugljanin otvoreno zagovara separatizam i da bi državni organi trebalo da reaguju. „Sulejman Ugljanin je već odavno prešao granicu demokratskog ponašanja i tokom izbora za nacionalni savjet Bošnjaka najotvorenije zagovara separatizam. Ovakvoj politici i retorici nadležni državni organi moraju najodlučnije da se suprotstave, bez ikakve bojazni da će time narušiti nečija manjinska prava”, naveo je Dragaš u pisanoj izjavi.

Osuda je stigla i od koalicionog partnera Rasima Ljajića, lidera SDPS-a, koji je ocijenio da su Ugljaninove poruke neprihvatljive i dodao da svaka konfrontacija sa državom nanosi štetu upravo građanima u Sandžaku.

– Niko nam neće više pomoći od Vlade i institucija države u kojoj živimo. Posebno su neprihvatljive i štetne izjave koje su date protiv predsjednika Aleksandra Vučića, jer lično znam koliko se zalaže i koliko mu je stalo da popravimo infrastrukturu u Sandžaku i da se radi na ekonomskom razvoju regiona – naveo je on i dodao da je pogrešno poistovećivati izbore za savete nacionalnih manjina sa političkim izborima.

Muamer Zukorlić, nosilac liste „Matica bošnjačka”, izjavio je da je ta lista pobijedila na izborima za BNV u Novom Pazaru i da je sa malom razlikom izgubila u Sjenici i Tutinu.

– Ono što je neprijatan dio priče jeste ono što govorimo godinama. Bošnjaci su taoci političkog mraka, posebno u Tutinu i djelimično u Sjenici. Tamo gde jedna vlast preko dve decenije drži naš narod u ropstvu biće polje našeg djelovanja u budućnosti – rekao je on.

 „Matica bošnjačka” dobila je najviše glasova i u Prijepolju, Beogradu, Novoj Varoši, Priboju i drugim gradovima u Srbiji.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.