8. Februar 2014

Novi Pazar – Građanska inicijativa Goranaca saopštila je danas da nije postigla nikakav dogovor niti potpisala koalicioni sporazum sa Strankom demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i da će odluku o načinu izlaska na izbore objaviti sutra.

Kako se navodi u saopštenju, jedina stranka, odnosno lista, sa kojom je Građanska inicijativa Goranaca razgovarala o izborima jeste lista koju vodi Aleksandar Vučić.

– Goranci su na današnjem Predsedništvu Građanske inicijative Goranaca odlučili sa kim će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, odnosno koju će listu za izbore podržati. Odluku o tome ćemo objaviti sutra, nakon što Glavni odbor Građanske inicijative Goranaca podrži i prihvati odluku Predsedništva, navodi se u saopštenju.

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je danas da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranača prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina.

Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsjednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se sa predsjednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsjednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

– Predsjednici ovih partija prihvalili su ideju predsjednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles