20. Septembar 2018

U koncertnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra jučer je održan promotivni skup liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Na skupu su predstavljeni kandidati i programski ciljevi liste „Samoopredjeljenje“. Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, a prisutnima se u ime SDA Sandžaka obratio i predsjednik Predsjedništva, Salih Hot.

Obraćajući se prisutnima nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je istakao da samoopredjeljenje predstavlja pravo jednog naroda da sam odredi svoj politički status i odnose sa drugim narodima. Ugljanin je podsjetio i da država Srbija do danas nije rasvijetlila ni procesuriala odgovorne za zločine počinjene nad Bošnjacima u Sandžaka. Nosilac liste, dr. Ugljanin je rekao, da je BNV bošnjačka narodna skupština i da Bošnjaci kao autohton narod u Sandžaku nikada više neće imati podređen status u odnosu na bilo koga. 

Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće se održavaju 4. novembra 2018. godine.

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles