18. Mart 2019

Iako je predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin tokom posljednje konferencije za medije kazao da će svake subote od 18,00 časova organizirati proteste u Sandžaku protiv režima Aleksandra Vučića i lošeg položaja Bošnjaka, to se nije desilo.

Naime, nakon prvog protesta koji je održan 9. marta a kojem je prisustvovalo više stotina aktivista SDA Sandžaka, protest koji se trebao održati 16. marta prešutno je otkazan.

Poznavaoci političkih prilika u Sandžaku istakli da je Ugljanin odustao od protesta protiv Vučića jer su iz centrale SNS-a dobili upozorenje da će SDA Sandžaka izabaciti iz koalicije a samim tim i iz vlasti u većini sandžačkih gradova. Ovo upozorenje Ugljanin je ozbiljno shvatio, svjestan da bi SDA Sandžaka na vlasti jedino opstala u Tutinu.

Podsjećamo da SDA Sandžaka ima odličnu saradnju sa SNS-om Aleksandra Vučića, i zajedno čine koalicionu vlast u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles