24. Juni 2011

Sjeverni Sandžak – Šef Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin najavio je danas u Novom Pazaru niz projekata koji za cilj imaju smanjenje siromaštva i približavanje državnih institucija građanima Sandžaka.

Na konferenciji za novinare, Ugljanin je rekao da je preko Biroa njegove kancelarije u Novom Pazaru obezbjeđeno nekoliko stotina miliona dinara za razvoj infrastrukture i biznisa u sandžačkim općinama.

“Od Vlade Srbije smo dobili saglasnost i sredstva od 100 miliona dinara za pilot projekat finansiranja održivog razvoja poljoprivrede u Sandžaku. Trajno uređenje reke Trnavice finansiramo sa 120 miliona dinara, dok je podrška malom porodičnom biznisu obezbeđena kroz 350 projekata finansiranja HACCAP sistema u 48 nedovoljno razvijenih općina Srbije”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je naglasio da je, na njegovu incijativu, sa Ministarstvom unutrašnjih poslova postignut dogovor po kojem treba da se počne sa usaglašavanjem nacionalnog sastava policije u sandžačkim gradovima.

“Za početak otvaramo konkurs za prijem 120 Bošnjaka u policiju. Posle toga ćemo, vjerovatno, krenuti sa takvim prijemom i u ostalim gradovima”, rekao je.

On je rekao i da će sljedeći koraci Biroa Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru biti otvaranje regionalnih državnih institucija u tom gradu.

“Time ćemo da skratimo distancu između građana i državnih institucija. U Birou, na projektima održivog razvoja, rade stručnjaci sa velikim iskustvom”, rekao je Ugljanin.

Prema njegovim riječima, jedan od zadataka Biroa je proširenje Hirurškog bloka novopazarskog Zdravstvenog centra, za šta je već naručena izrada projekta, kupovina opreme za laboratorijsko ispitivanje hrane i uvođenje registarskih tablica za automobile sa
teritorije sjeničke i tutinske općine.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles