Udarali su i na obraz Allahovog poslanika

17
15
abdurahman kujevic - pomocnih sandzackog muftije za juzni sandzak
Autor: Hfz. Abdurrahman Kujević

Ovim tekstom ne želim da branim sandžačkog muftiju Muamer ef. Zukorlića. Muftiji je dovoljan Allah kao zaštitnik. A njegova djela i vakufi najbolje govore o njemu i njegovoj vrijednosti. Lijepo reče jedne prilike predsjednik BANU-a, akademik Ferid Muhić: Sandžački muftija je više uradio za Sandžak i svoj narod nego svi što su radili u posljednjih sto godina.

Ono što me je natjeralo da napišem ove retke jeste gnjev koji sam osjetio prema akterima potvore, ljage na čast, obraz i karakter vjernika i vjernica.

Čuvanje časti i obraza vjernika je jedna od pet univerzalnih vrijednosti Islama zbog čijeg je očuvanja Allah objavio sve šeriatske propise.

Zato je Allah objavio strogu šeriatsku kaznu za svakog onog koji se pokuša poigrati sa nečijom čašću i obrazom.

„One koji okrive poštene žene, a ne dokažu to s četiri svjedoka, sa osamdeset udara biča izbičujte i nikada više svjedočenje njihovo ne primajte, to su veliki grješnici.“  (Sura En-Nur).

Potvora  koju je iznio Dnevni avaz u saradnji sa bezdušnicima iz Sandžaka na račun čestitog Sandžačkog muftije i čednih sestara koje rade u našim institucijama, podsjetila me na potvoru  munafika na obraz naše majke Aiše, radijallahu anha, najbolje žene ovog ummeta i najdraže osobe Resulullaha sallalahu alejhi ve sellem.

Taj događaj iz života Allahovog poslanika je bio pokušaj munafika da uprljaju obraz i čast resulullaha, njegovu postelju i čednu porodicu. To je ustvari bio udar na Islam i Kur’an.

Htjeli su srušiti autoritet vođe muslimana i njihovog najvišeg vjerskog i ovosvjetskog autoriteta. Cilj je također bio srozati porodicu prvog čovjeka nakon Resula, porodicu Ebu Bekra radijallahu anhu.

Vrijeme potvore je trajalo mjesec dana. Mjesec dana iskušenja za cijelo društvo. Objava u tom periodu nije silazila da bi Allah vidio kako će ko da se ponaša i šta će ko da priča. Uznemirili su se i poslanik i ashabi. Aiša nije sušila obraza od plača. Na kraju je Allah objavio ajete u kojima obznanjuje nevinost naše majke Aiše radijallahu anha.

„Među vama je bilo onih koji su iznosili potvoru. Vi ne smatrajte to nekim zlom po vas. Ne, to je dobro po vas. Svaki od njih biće kažnjen prema grijehu koji je zaslužio, a onoga od njih koji je to najviše činio čeka patnja velika.

Zašto, čim ste to čuli, nisu vjernici i vjernice jedni o drugima dobro pomislili i rekli:” Ovo je očita potvora!”

Zašto nisu četvoricu svjedoka doveli? A pošto svjedoke nisu doveli, oni su onda kod Allaha lažljivci.

A da nije Allahove dobrote prema vama i milosti Njegove i na ovom i na onom svijetu, već bi vas stigla teška kazna zbog onoga u što ste se upustili kada ste to jezicima svojim prepričavati stali i kad ste na sva usta govorili ono o čemu niste ništa znali, vi ste to sitnicom smatrali, ali je ono kod Allaha krupno.

Zašto niste, čim ste to čuli, rekli:” Ne dolikuje nama da o tome govorimo, hvaljen neka si TI! To je velika potvora!

Allah vam naređuje da više nikada tako nešto ne ponovite, ako ste vjernici, i Allah vam propise objašnjava a Allah sve zna i mudar je.

One koji vole da se o vjernicima šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovom i na onom svijetu; Allah sve zna a vi ne znate.

A da nije Allahove dobrote prema vama i milosilti Njegove i da Allah nije blag i Milostiv.“

(Sura En- Nur 11-20.)

Ovaj događaj je donio brige vjernicima ali je on u suštini bio od velike koristi na kraju za sljedbenike istine a poniženje i propast za manafike i lažove.

Također kada je u pitanju udar na karakter lidera Bošnjaka Sandžaka i šire, Muamera ef. Zukorlića, možemo izvući mnoge pouke:

Ovaj atak na Muftiju je iskušenje kojim će Uzvišeni da ga očisti od grijeha i da ga ojača da nastavi putem slobode još čvršće, a i mi smo poslije svakog ovakvog udara još jači da podržavamo Muftiju u hajru kojeg čini za opće dobro.

Ovo je put Allahovih poslanika. Trnovit je i težak ali nema alternative za one koji žele Džennet. Ako su udarili na obraz i porodicu najboljeg Allahovog stvorenje, Resulullaha alejhi selam, onda je normalno da će udarati istim i još žešćim lažima na one koji slijede put Allahovog  miljenika.

Našeg muftiju napadaju zato što vrijedi i što se bori za istinu. Tako da nam ovo samo iman povaćava, i volju za rad.

Ove laži i potvore najbolje govore o karakteru njihovih promotera. Kakav je to nivo vjere i znanja kada su pristali da rade posao munafika kojima je zadaća da samo šire laži o istini i njenim sljedbenicima.

“One koji vole da se o vjernicima šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovom i na onom svijetu.” (En Nur 19.)

Ako tome pridodamo da se predpostavlja da među tom grupacijom ima onih koji se pripisuju šeriatskim naukam onda je čudo jos veće. Njihov primjer je kao primjer džahila tefsira Džemaludina Latića kome je knjiga koju su nevjernici izdali, dokaz da optuži uvaženog Reisu-l-ulemu emeritusa dr. Mustafu ef. Cerića, da je sarađivao sa UDBOM.

Želim također da poručim mojim sestrama koje su prozvane u avazovim klevetama. Bio sam mali kada su, u toku agrsije na Bosnu, naše majke i sestre obeščašćivane, i nisam mogao ništa učiniti kako bih zaštitio njihov obraz. Ali zato sada stojim sa svim svojim moralnim i intelektualnim resursima, svojim obrazom i vjerom, čvrsto u odbrani vašeg obraza protiv munafika i izdajica. Vaša čast je naša čast. Udar na vas je udar na sve nas.

Strpite se na ove niske uvrede a u primjeru naše majke Aiše imate divan uzor. I znajte da će Allah vama i vašim porodicama svako dobro dati i na dunjaluku i na ahiretu vas uzdignuti. A oni koji su pokušali da vas oljagaju će bez pomena ostati.

Ovaj prljavi atak na našeg vođu i autoriteta od strane dnevnog Avaza je potvrdio konstataciju Fatmira Alispahića da je Fahrudin Radončić “ministar četničke sigurnosti”. Umjesto da hapsi četnike koji rovare po Bosni noseći kokarde na glavi i slaveći genocid nad Bošnjacima, on se posvetio rušenju naših vrijednosti i autoriteta. O njemu nam dovoljno govori činjenica da je 2006.godine, za ličnost godine proglasio Mila Đukanovića, učesnika agresije na Bosnu i saučesnika genocida nad našim narodom.

Valja napomenuti još jednu informaciju o vlasniku Avaza, a to je da je bio predratni podgorički komunistički sekretar. A ko su bili komunistički sekretari? Ovi njegovi postupci i ne treba da čude, jer kako se kaže: “iz svake posude curi ono što je u njoj”.

Vrijeme će pokazati ko je kakav. Aiša je pretrpjela bol potvore ali je Allah ovjekovječio njen spomen u najboljoj knjizi Kur’anu. O njenoj čestitosti vjernici čitaju i čitat će sve do Sudnjeg dana Allahove riječi.

Isto tako će u historiji našeg naroda ostati mnogi ljudi zapamćeni po dobru i zlu. Bilo je puno Muftija u našem narodu ali je malo od njih zapamćeno po velikim djelima. Zapamćen je  mostarski Muftija Džabić i pljevaljski Muftija Šemsikadić. Nema sumnje da će se plejadi tih velikana pridružiti i ponosni Muftija Sandžaka, Muamer ef. Zukorlić. Njegovo ime će se pisati zlatnom vodom i biće uzor pokoljenjima kako se narod predstavlja i vodi, te kako se brani interes Islam i muslimana.

A svi oni koji se suprostavljaju ovom vjersko nacionalnom pokretu kojeg predvodi muftija Zukorlić, biće bačeni na smetlište historije i rođena  djeca će ih se stidjeti.

Autor: hfz. Abdurrahman ef. Kujević,
pomoćnik  Muftije 
sandžačkog za Južni Sandžak i da’vu


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

17 KOMENTARI

 1. Ima insana na dunjaluku koje Allah Uzviseni voli, to su Allahove evlije, Allahovi prijatelji. Allah dz.s.prijeti u Casnom Kur anu svima onima koji uznemiravaju Njegove prijatelje tj.Allah kaze: ” Onaj ko uznemirava moje evlije, Ja mu objavljujem rat!” Ovim hocu da kazem da svi oni koji budu vrijedjali i ponizavali Allahove evlije bice kaznjeni jos na ovom svijetu zestokom kaznom, bolestima,depresijama,tjeskobom,samoubistvima,porodicnim ubistvima,haosom,bezvlascem,prirodnim katastrofama…NEVRIJEDjAJTE MUFTIJU, O SEJTANI, ON JE ALLAHOV EVLIJA!!!!!

  0

  0
 2. Muhammed a.s.je rekao da poslanika vise nece biti ali da su njegovi nasljednici oni koji imaju znanje i koji to znanje provode u praksi. Muftija je bez sumnje nasljednik poslanika a.s. Onaj ko nevoli muftiju nevoli ni poslanika tj.nevoli ni Allaha dz.s.Onaj koji vrijedja muftiju, vrijedja poslanika a.s.vrijedja Allaha dz.s.vrijedja i ponizava Islam!!! Zao mi je, zao mi je sto ima hodza neznalica koji svojim dzematima neumiju da prenesu znanje niti znaju sta je aktuelno, niti razumiju desavanja oko njih. Ako je neko poslusao barem jedno predavanje cijenjenog muftije, odmah moze zapaziti, pod uslovom da nije dusevno bolestan, da se radi o Allahovom poklonu Bosnjacima o izuzetnom insanu. Jos jednom da svi cuju, ko vrijedje muftiju, vrijedja poslanika a.s.vrijedja Allaha dz.s.ponizava muslimane,ponizava Islam.

  0

  0
 3. Ovi tkz.iz turske inicijative,iznevjerili su preuzeti emanet i prekrsili ugovor o islamskom jedinstvu,pomazuci neprijatelje Islama radi svrgavanja vjerskog vodje,kojem su kao i vecina slobodnih Bosnjaka dali prisegu na vjernost,a svojim postupcima svrstali su se na stranu neprijatelja ummeta,pocijepali Ustav,kojeg su zajedno sa drugim ucenjacima i strucnjacima,svojim rukama pisali.I kojeg je na slobodnom i neovisnom referendumu,prihvatila apsolutna vecina gradjana Sandzaka i Srbije kroz reizbor i ponovnu podrsku Glavnom muftiji za jedinog i legitimnog vjerskog vodju u Sandzaku i Srbiji.Muftija Zukorlic je bio i ostao prvi Predsjednik Mesihata,kojem je narod sandzaka dao prisegu na vjernost,iskreno i iz dubine srca i kao znak vjernosti i odanosti,stali u red odbrane Jedinstva IZ a medju onima koji su to ucinili bili su i oni.
  Bas kao sto su stanovnici Medine,dali prisegu Osmanu r.a.prijestupnici*haridzije*su kasnije digli pobunu protiv Osmana r.a. s ciljem njegovog svrgavanja,ali je on i po cijenu vlastitog zivota,odbio da se povinuje njihovim nepravednim i nezakonitim zahtjevima.Jedne noci sanjao je Allahovog Poslanika s.a.v.s. kako mu u snu govori>Allah ti je obukao kosulju(odoru),i ako neko pokusa da je skine sa tebe,nemoj mu to dopustiti(kosulja ovdje simbolizira vlast).
  Na isti nacin savremeni prijestupnici (tkz.turska inicijativa)su pokusali iznuditi ostavku ili smijeniti Glavnog muftiju sa predsjednicke pozicije u Islamskoj zajednici na koju ga je izabrao narod sandzaka,ali nijesu uspjeli u tome,on se nije odazvao njihovim kriminalnim zahtjevima,a nije ni smio jer bi to bila izdaja onih koji su mu ukazali povjerenje.Njihova izdaja me najvise podsjeca na izdaju haridzija koji su ,krseci sve norme islamskog prava i jedinstva i etike u odnosu prema islamskom vladaru i na temelju glasina koje je o Osmanu i njegovoj vladavini sirio poislamljeni zidov Abdullah ibn sebe,digle vojnu pobunu protiv Osmana r.a.,koja je odnijela na hiljade neduznih muslimanskih zivota i u kojoj je ubijen najbolji covjek toga vremena.
  Oni ce biti odgovorni pred Uzvisenim Allahom za sve sto se lose bude dogaljalo unutar islamske zajednice,za pogazeno dostojanstvo bosnjackog naroda i za pronevereni emanet,a pogotovo oni koji su buli organizatori svjega toga.Oni koji su to predvodili i tajno i javno podrzavali…Neka znaju da kradljivci vlasti iz muslimanskih ruku,nece nikada biti pravedni i nikada nece svjedociti istinu u ime Allaha i nikada vam nece dati vlast,iako su vam to obecali.Allahova je volja bila da se sve ovo desi pa da otkriju svoje pravo lice i sami sa sebe skinu odjecu iskrenih ,koju su lazno i licemjerno nosili sve ove godine i postali ono sto u stvari jesu>haridzije koje su,nezakonito,digle ruku na legitimnog islamskog vladara….
  Nije krivo sunce sto slijepci ne vide…
  No,svaka ptica svome jatu…
  C
  I
  J
  E
  L
  I
  S
  A
  N
  D
  Z
  A
  K
  J
  E
  M
  U
  F
  T
  I
  J
  A
  K

  0

  0
 4. Svaka cast ef.Kujevicu,vrlo dobro razjasneno za onog ko razume ili pokusa da razume…mada cinimi se da neki ovde nisu ni procitali a iznose koje kakve komentare.
  Da je Dnevni Avaz pod uticajem beogradskih i crno gorskih politicara ili bilo kako da ih nazovem….vidi se u najboljem primeru kada Dnevni Avaz ne pise nista o njihovom “KACEVENDI” sto je radijo sve i svasta i sto je i istina da je radijo sve i svasta tad nisu nista pisali….

  0

  0
 5. Bacicanin je amidzic Bekira Makica,a Mujo mu je amidza. Mislim da vam je sve jasno ko je i sta je,svaki komentar je suvisan. Sliko se pored autobusa da mu Bacica vidi autobus. Najgore je kad je neko seljak od pameti a ne sto nosi opanke!!!!!!!!

  0

  0
 6. Ti Sadike Prvo nauci da pises,pa onda dodji na ovu stranicu!!!! Da je i vama dao jos koju plesku bolji bi bili!!! Cijeli vijek lizete srbima dupe i imas obraza ti nekom nesto da pises i komenarises!!!!! Odi kod amidza Muja nek te jos malo skoluje sporo kapiras!!! Kako ste jadni i bedni srpski dupelizci!!!!!!!!!!

  0

  0
 7. Ne trbamo se uzrujavati, za muhe koje zuje oko nas. Na jednom skupu Muftija Muamer rece nesto slicno da muhe nisu opasne ali su brate dosadne sto zuje. Otrpecemo mi i ovo.
  Nekako ispade da sam ja izgleda prepametan (hvala krasnom Allahu). Zasto ovo kazem? Pa iz prostog razloga sto sam ja davno govorio da odredjeni ljudi nisu nasi igraci, jer oni vise nanose stete nego koristi, ali mi se nikada nije verovalo.
  Braco ima jedan covek koji je radio u Mesihatu ne zelim ime da mu spomenem (izuzetno je osvetoljubiv i uticajan je kod tih ljudi koji su nezadovoljni svojim statusom u Mesihatu, oni uvijek kod njega dolaze na savet i pored toga sto je on manje obrazovan od njih ) on je takodje”otrovne strelice” bacio i na Mirsada Javorovca i bracu Suntice. Nazalost upecali su se u tu zamku ovoga (ne)coveka a sigurno je da su nam bili odani i prijatelji. A dobri su mumini i domacini. Njih i slicne njima, ima ih pun spisak, nismo trebali dati
  Oteli su nam ove ljude i druge ce nam oteti sve zbog nase slabosti a to je da ne umijemo da cuvamo ljude, pa ukoliko ne poradimo na tome i ako se budemo ponasali kao odredjeni ljudi u BDZ-u, ne samo da ce bezati od nas nego cemo brzo ostati bez ljudi. Cuvajte ljude, spustite se malo, narod ne trpi nadmenost i cvrsto drzanje. Imadite strpljenja da saslusate i uvazite misljenje obicnog coveka…
  Izvinite ali ovo je misljenje obicnog coveka.

  0

  0
 8. sa ovimsvim dogadzanjima Allah dzs rastavlja vijernike od nevjernika .Jer Allah je rekaoJa cu napuniti dzehenem ljudima I dzinima .Nevjernici se sami sortiraju za ono sto rade I nevjeruju a Allah je rekao ko je nevjernik uci ce u dzehenem. aZUKORLIC JE NAJBOLJI VIJERNIK I NJEMU CE PRIPASTI AKO bOGDA DZENET IMOLIMO NASEG GOSPODARA DA GA NAGRADI DZENETOM.

  0

  0
 9. Ef.Kujeviću Allah te nagradio na ovako jasnim i konstruktivnim tekstom i sa zaslugom si izabran za zamjenika našeg Muftije Zukorlića.Naš nacionalni i vjerski lider kao i njegova porodica trebaju ovih dana imati posebnu podršku naroda i svih onih saboraca koji rade sa njim zbog posljednjih prozivki sa ciljem ljaganja i diskreditacije,a prozvane sestre neka budu saborli i iz ovih prozivki budu još jače i da ne pokleknu što je želja i cilj izdajnika koji žele da se što više onih koji su uz Muftiju ograde od njega i prestanu mu davati podršku.Svi oni koji su na bilo koji način učestvovali u proizvodnji prljavog teksta objavljenom u Dnevnom avazu kao i oni koji likuju zbog tog teksta su najgora vrsta ljudskog karaktera,pogan i smeće u ljudskom obliku jer se žele što više dodvoriti srbočetničkim klerofašistima koji nikada nisu prestali voditi rat protiv svega bošnjačkog i muslimanskog na ovim prostorima.
  Neka izdajnici iz Sandžaka i BiH pogledaju kako se Srbi ophode prema svojim vjerskim velikodostojnicima.Srpsku pravoslavnu crkvu su godinama potresali skandali koji su bezbroj puta zataškavani.Pored nekoliko dokaza i svjedočenja o bludnim homo radnjama i pedofiliji Pahomija i Kačavende oni su godinama ostajali na svojim funkcijama a i dan danas ulivaju poršku u svom narodu.
  Razlozi i razlike zašto bošnjački izdajnici ljagaju svoje vjerske lidere dok se takva praksa nikada neće desiti u srpskom narodu je zbog krize identiteta među onim našim narodom koji se srami svojeg identiteta jer ni sami neznaju kojoj naciji pripadaju,koji jezik govore i sve im je tuđe slađe dok sve svoje negiraju i omalovažuju.

  0

  0
 10. Bas tako Brate Dzerzleze

  Takvi ne skolovani osudjuju Najboljeg medju nama
  Allah ih kaznio

  Zar je strah bolja od vjerovanja u Allaha
  Ti koji strahuju oni i nisu Sandzaklije

  0

  0
 11. Pa zar su vam srca i oci zatvoreni da ne vidite
  Koliko se Muftija bori
  Jeste da covjek trazi pare, a on to i umije svaka cast i halal mu bilo.
  Barem se poznaje da ulaze , a pokazi te mi barem jedan primer sta su to uradili drugi
  za koje ih Vi slijepi smatrate za bolje od cijenjenog Muftije Sandzackog
  Fakultete, javne kuhinje uzet ce sve nazad Vakufsko Insala
  Zato se i srbi plase toga i bacaju vatru i zavadju medju nas narod

  Sandzak 4ever

  0

  0
 12. taman htjedoh da pohvalim tekst hafiza Kujevica kad procitah ovaj komentar koji me je inspirisao da srocim sljedece: ovakvim atacima ubacivanja smutnje u biti dolazi do razdvajanja istine od neistine, no da bi bacicanin to shvatio on mora prvo da nauci da razdvaja: paga, ilitije, jelti, dostaje, dalje da nauci da ne ubacuje j kod blatijo.
  tezak je vakat kada pored dusmana, u svopstvenim redovima vrvi od izdajnika ili ovakvih blentavih grmalja

  0

  0
 13. Kakva je ovo replika na ovako pametne rijeci cjenjenog ef.Nebi bilo lose i od vas nesto objektivno ili pametno cuti.Muftiji Zukorlicu ,vjerovali ili ne ,pripadnici drugih naroda odaju postovanje,respekt i uzdisu “eh da je ovaj nas”.Samo iz redova Bosnjaka dolaze ovakve gnusne klevete nedostojne ljudstva.

  0

  0
 14. Allah mu podario veliki mjesto u Dzenetu Insalach
  Napred Muftija Muamere
  I svima onima koji su uz njega
  Pametnijeg i boljeg nije Sandzacka Majka rodila

  Selam svoj braci i sestrama Po Islamu

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.