Učešće na naučno-stručnoj konferenciji „KRIMINALISTIČKO FORENZIČKA ISTRAŽIVANJA“

0
90

Novi Pazar – Internacionalna asocijacija kriminalista “IAK” u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini organizovala je 14. i 15. oktobra 2011. godine V međunarodnu naučno – stručnu konferenciju, pod nazivom “Kriminalističko forenzička istraživanja”.

U uvodnom delu konferencije prisutnima su se obratili:

– Prof. dr Mile Matijević, Predsednik Upravnog odbora IAK-a;

– Himzo Selimović, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Konferencija je imala za cilj da na jednom mestu afirmiše integrisanost i kvalitet kriminalističko forenzičkih istraživanja kroz teorijsko – praktične prikaze rezultata istraživanja.

Učešće na savjetovanju odvijalo se kroz prezentacije referata, panel izlaganja i stručne rasprave, preko 80 eksperata iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Posebna vrijednost konferencije stoji u prisutnosti iskusnih naučnih radnika i stručnjaka iz prakse, ali i mladih i perspektivnih kriminalističko forenzičkih kadrova.

Internacionalna asocijacija kriminalista sa sedištem u Banja Luci, je nezavisno, samostalno, neprofitno, nestranačko udruženje, slobodno udruženih kriminalista čiji su osnovni ciljevi: razvoj i afirmacija stručno – naučnog rada u kriminalistici; kvalitetno povezivanje kriminalističke teorije i prakse, promocija i zaštita kriminalističke profesije; autonomija profesije i nezavisnost kriminalista u profesionalnom radu; unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda; stručno i profesionalno usavršavanje pripadnika policijskih agencija i subjekata bezbednosti; učešće u naučnom, istraživačkom i izdavačkom radu iz oblasti kriminalistike i srodnih disciplina; ostvarivanje uticaja na unapređenje profesionalnog angažmana kriminalista i saradnja sa drugim srodnim organizacijama i udruženjima koja se zalažu za iste ciljeve i načela.

Članovi Internacionalne asocijacije kriminalista  su i  pojedini profesori i asistenti Departmana za pravne nauke Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, koji su i ove godine uzeli aktivno učešće na konferenciji, tradicionalno organizovanoj od strane ovog udruženja:

– Msc Aleksandar R. Ivanović, Branko Munižaba (advokat): KRIMINALISTIČKI I PROCESNI ZNAČAJ TRAGOVA NA STAKLU NASTALIHPROLASKOM PIŠTOLJSKOG ZRNA VISOKE ENERGIJE;
– Doc. dr Eldar Šaljić, Rašit Pepić: ZNAČAJ FORENZIČKIH LABORATORIJA U BORBI PROTIV KRIMINALITETA;
– Prof. dr Ljubomir Čimburović, MSc Aleksandar R. Ivanović: OTKRIVANJE, RAZJAŠNJAVANJE I DOKAZIVANJE KRIVIČNIH DELA IZVRŠENIH U USTANOVAMA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA;
– Prof. dr Dragan Manojlović, Dr Vojislav Jović: FORENZIČKA LINGVISTIKA I NJEN ZNAČAJ U TRANSKRIPCIJI ELEKTRONSKI NADZIRANIH I SNIMLJENIH RAZGOVORA (PRAVNI I KRIMINALISTIČKI ASPEKTI);
– Prof. dr Hana Korać, Mr Alisa Begović: SARADNJA TUŽILAŠTAVA I AGENCIJA ZA SPROVOĐENJE ZAKONA – OSVRT NA TEORIJU I PRAKSU

Izvor: Uninp.Edu.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.