Učenici iz Bosne i Hercegovine gosti Novog Pazara

0
8

Novopazarska Ekonomsko trgovinska škola među prvima je u Srbiji započela partnerstvo sa školama u inostranstvu. Ministarstvo prosvete podržava partnerstva, a Grad Novi Pazar mnogo ulaže u obrazovanje, samim tim podržava i u ovaj projekat.

Učenike Ekonomske škole iz Sarajeva i njihove domaćine iz Ekonomsko trgovnske škole Novi Pazar pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i članica Gradskog veća zadužena za resor obrazovanja Ulfeta Demčović.

“Gosti su nam dragi, bitno je što će se oni upoznati sa radom Ekonomske škole ali i sa kulturom i sa načinom življenja našeg grada. Koristim priliku da pozovem sve škole da se ugledaju na ETŠ i da osvare jedan vid partnerstva”, poručila je ispred Gradske uprave Ulfeta Demčović.
Gosti ne skrivaju oduševljenje dočekom.

“Sviđa mi se Novi Pazar, svaki put se vratim prepuna utisaka. Ovo partnerstvo je pozitivno za obe škole, već smo u prethodnim susretima videli da ima nekih razlika pa smo pokušali da prenesimo jedni drugima ono što je bolja praksa”, kazala je Jadranka Kolar, direktorka Srednje ekonomske škole iz Sarajeva.

Direktor Ekonomsko trgovinske škole Ivan Veljković podsetio je da ovo partnerstvo datira od 2011. godine
“Prvi smo u Srbiji koji su pokrenuli taj projekat, sa ciljem ne sam oda sarađujemo na polju obrazovanja, već i na polju privrede i kulture. Važan aspekt ovog projekta je i saradnja učenika i nastavnika”.

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.