U toku javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podsticaj samozapošljavanja u poljoprivredi

0
19

4-6-fazila

Bijelo Polje – Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje u skladu sa Programom mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2015. godinu objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava (grantova) za podsticaj samozapošljavanja u poljoprivredi.

Ova podrška finansiraće se iz Budžeta Opštine Bijelo Polje za 2015. godinu. Ukupan iznos sredstava predviđen za ove mjere, iznosi 150.000 eura. U realizaciji programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede učestvuje Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj, u saradnji sa Sekretarijatom za finansije, Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Zavodom za zapošljavanje.

“Da bi ispunili osnovne uslove, osobe koje apliciraju za ove grantove treba da se nalaze na Zavodu za zapošljavanje i imaju manje od pedeset godina. Takođe treba da budu stanovnici opštine Bijelo Polja, da imaju određeno zemljište u posjedu ili neko od članova njihove porodice, ili da imaju određeno zemljište u zakup. Svi zainteresovani građani koji apliciraju takođe treba da prilože zahtjev, kopiju lične karte, uvjerenja sa zavoda da je osoba nezapošljeno lice, uvjerenje o mjestu boravka, posjedovni list ili ugovor o zakupu zemljišta, biznis plan i kopija žiro računa iz neke od banaka kao i kopije računa za nabavljenu robu usluge koju će aplikant da izvede na budućoj investiciji. Minimum sredstava koja treba uložiti za tu investiciju je hiljadu, a maksimum tri hiljade eura”, rekla je za Radio Bijelo Polje Fazila Polumenta, rukovodilac Službe za poljoprivredu, vodoprivredu i ekonomski razvoj opštine Bijelo Polje.

Prijem zahtjeva za odobravanje bespovratnih sredstava (granta) vršiće se od 01.06.2015. godine do 01.08.2015. godine.

(RBP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.