U svojim iskušenjima niste sami!

1
3
Kada vas vaše dijete napada, kada podižete svoj glas, onda da biste skrenuli pažnju sa stvarne boli koja preplavljuje vaše srce- razmislite kako su se osjećali Adem i Hava kada su shvatili da je jedan njihov sin ubio drugoga…

Ili kako je Jakub reagovao kada su njegova druga djeca bacila njegovog voljenog sina, njihovog brata Jusufa, u bunar. Sjetite se suza u Nuhovom srcu kada su njegovog sina potopili talasi dok je on bespomoćno gledao i nije ga mogao spasiti zbog njegovog odbijanja.
Kada se borite u svom odnosu sa roditeljima pomislite na Ibrahima i njegovog oca. Kada žalite i kada vam nedostaju umrli roditelji, pomislite kako je Muhammed, s.a.v.s., plakao na mezaru svoje majke.

Kada ste zabrinuti šta će drugi reći o vama ili o nekome koga volite, pomislite kako se djevica Merjem pribiližavala njenom začuđenom narodu sa bebom uzdajući se da će Allah biti Onaj koji je podržava.

Kada se borite da budete samohrani roditelj, razmislite o Isa’aovoj majci.
Kada oplakujete jedinu osobu za koju ste mislili da vas podržava pomislite na bol koji je morao osjećati Lut zbog postupaka svoje supruge.
Kada osoba za koju ste željeli da vas voli, da bude zaljubljena u vas, da izgradi svoj život sa vama, nikada ne može biti osoba kakvu ste željeli i umjesto toga vam nanosi bol i tlači vas, sjetite se Asije, supruge faraona tiranina, koja je dozivala: Gospodaru moj, sagradi mi kod Sebe kuću u Džennetu!

Svaki od naših heroja, neka je Allahova milost nad njima svima, je vjerovao da će Allah biti sa njima tokom borbi u ovom životu sa njihovim voljenim, a i u narednom životu.
Kao što je Musa rekao kada je govorio o napuštanju svom narodu: Gospodar moj je sa mnom, On će mi put pokazati.
I Allah mu je pokazao put, baš kao što je obećao njemu i njegovom bratu: Idite obojica sa dokazima Našim, Mi ćemo s vama biti i slušati.
I On će biti s nama. Tokom odnosa, borbi, bola, zabrinutosti, čežnje i slomljenog srca, bez obzira na stanja u kojima se nalazimo: Ono što je u vas – prolazno je, a ono što je u Allaha – vječno je.

On nije otišao nigdje. Ukoliko želite da se On vrati u vaš život, da vam pomogne da izliječite i da se dogovorite, znajte da je On spreman za vas kao što je bio tu za njih, čak i kada nisu bili tu oni koji su trebali. Pronađite svoj mir u Miru. Okrenite se Njemu.

Izvor: akos.ba

Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

U svojim iskušenjima niste sami!


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. sve je to istina….rekao bi i ako vidite da vam sve oduzimaju,jedno nikada ne mogu.to je dusa i vjera u boga..e pa Bog ce muslimanima dati pobjedu, i na ovome i na onome svijetu, za neke je preseljenje pobjeda,a to je za muslimane vazno. jer musliman vjeruje u Allaha jedinog Boga

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.