10. Oktobar 2018

Bivši profesor engleskog jezika Ivan Karličić (41), čije su prijetnje jednoj ženi da će satarom na 13 komada isjeći njenu ćerku (11) uznemirile javnost u Srbiji uhapšen je u Sjenici i određen mu je pritvor do 48 sati.

“Prilikom pretresa njegovog stana pronađeni su i zaplijenjeni laptop i više mobilnih telefona čiji sadržaji će biti pregledani”, kaže izvor “Blica” u policiji.

Krajem avgusta ove godine Karličić je uputio najstravičnije prijetnje i uvrede majci maloljetne djevojčice O. R. nakon što ga je ona, videvši njegove objave na Facebooku, optužila da je pedofil i zaprijetila da će ga prijaviti.

“Ovo je satara kojom će tvoje dete biti ritualno isečeno na 13 komada, a nakon toga, komadi mesa tvog deteta će biti bačeni psima. Ti ćeš biti naterana da to gledaš, a zatim će ti biti iščupana materica i bićeš živa odrana. To će ti biti odgovarajuća kazna što si juče prijavila moj profil udružena sa ustašama i što si pokušavala da me sputaš”, prijetio je Karličić na Facebooku.

Foto: Facebooku

Žena je, tražeći zaštitu i pomoć, prepisku proslijedila analitičaru javnog mnjenja Saši Borojeviću i novinarki Ani Mileusnić, koji su je objavili, nakon čega je on prijetio i njima.

Pretnje su stigle i do novinarke “Blica” Željke Jevtić i novinara “Alo!”.

Kako “Blic” saznaje, Karličić je još 2004. godine hapšen zbog prijetnji upućenih sudiji tadašnjeg Opštinskog suda u Kragujevcu Snežani Milošević i policajcima koji su postupali po njenoj prijavi.

Prošle godine, ispod jednog video-klipa na YouTube-u uputio je stravične prijetnje sudiji Prekršajnog suda u Sjenici Jasmini Murselović, koje je osudio Visoki sajvet sudstva.

Nije poznato da li je zbog tih prijetnji uhapšen i sankcionisan.

Kako “Blic” saznaje, Karličić je bivši nastavnik engleskog jezika, koji je poslije brojnih prijava u školi u kojoj je radio suspendovan, a potom i penzionisan. Na brigu o njemu obavezala se porodica sa kojom živi u Sjenici. On je do prije oko deset godina radio u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Sjenici. Njegova predavanja pratili su brojni problemi u radu i odnosu sa učenicima.

(Blic)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles