22. Januar 2019

U organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, a u saradnji sa Fondacijom „Konrad Adenauer“ iz Njemačke, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu 18. i 19. januara 2019. godine održana je međunarodna konferencija na temu „Doprinos vjeronauke kvalitetu odgojno-obrazovnih procesa u BiH u kontekstu euroatlantskih integracija“.

Cilj konferencije bio je upoznavanje javnosti sa načinima organiziranja vjeronauke u državama Evropske unije – Austriji, Njemačkoj i Hrvatskoj, kao i zemljama koje teže učlanjenju u EU – BiH i Srbiji.

Ispred Islamske zajednice u Srbiji učešće sa svojim izlaganjima uzeli su dr. Hajrudin Balić – profesor FIS-a i Harun ef. Eminagić – glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj.

U okviru ovog skupa upriličena je izložba udžbenika i priručnika za vjeronauku koji se koriste u različitim evropskim zemljama.

Informativna služba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles